Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO+FOTO TOP 10 hviezd ME do 21 rokov v Poľsku: Supertalent bieleho baletu či česká útočná zbraň

BRATISLAVA - S blížiacim sa európskym šampionátom do 21 rokov sme pre vás vybrali 10 najväčších hviezdičiek tohto podujatia!
Zdroj: reprofoto
Zdieľajte:

Hviezdičky súčastnosti, hviezdy budúcnosti! Aj takto znie slogan blížiaceho sa európskeho šampionátu do 21 rokov v Poľsku. Na turnaji sa predstaví množstvo mladých hráčov, ktorí budú chcieť ukázať, čo v nich je!

Portál futbalovysvet.sk sa pozrel na konečné súpisky všetkých krajín a vybral desiatku najväčších hviezd blížiaceho sa šampionátu!

Enis Bardi - Macedónsko

Bardi nastrieľal 12 gólov v 29 zápasoch v prvej maďarskej lige. Aj napriek tomu, že prevažne hráva v zálohe, stal sa tretím najlepším strelcom celej ligy. Rodák zo Skopje strelil dva kvalifikačné góly a je pripravený pomôcť Macedónsku v boji o seniorský európsky šampionát v roku 2020! Už teraz má na konte šesť štartov za mužov.

Andrija Živkovič - Srbsko

Obrovská srbská futbalová nádej je aktuálne hráčom portugalskej Benficy. V roku 2013 sa stal najmladším hráčom A-tímu srbskej reprezentácie, keď nastúpil na zápas ako sedemnásťročný. V tom istom veku sa stal i najmladším kapitánom histórie Partizanu Belehrad. Stále iba devätnásťročný krídelník má pred sebou veľkú futbalovú budúcnosť, čo dokázal aj na svetovom šampionáte do 20 rokov v roku 2015, kedy sa Srbsko tešilo z triumfu. Tréner Siniša Mihajlovič, ktorý mu doprial skorý reprezentačný debut, o ňom povedal: "Toto malé dieťa bude veľkým hráčom!"

Lázslo Bénes - Slovensko

Aj Slovensko má svojho zástupcu v našom výbere. Je ním 19-ročný Lázslo Benés, ktorý oblieka dres nemeckej Borussie Mönchengladbach. Všestranný, skvelo technicky vybavený záložník má dobrú strelu z diaľky a je prirovnávaný ku kapitánovi A-tímu, Marekovi Hamšíkovi: "Je to môj vzor a inšpirácia," hovorí o Hamšíkovi bývalý hráč Győru či MŠK Žilina. Už má za sebou i prvý presný zásah v Bundeslige, keď sa krásnou strelou z dvadsiatich metrov presadil hneď vo svojej premiére proti Herthe. Síce odohral iba dva kvalifikačné zápasy, i tak bude určite patriť k žolíkom trénera Hapala.

Niclas Eliasson - Švédsko

Zrejme aktuálne najlepší hráč celej švédskej Allsvenskan súťaže. 21-ročný krídelník konečne napĺňa svoj potenciál, ktorý ukázal už ako sedemnásťročný, keď do prvej švédskej ligy dotiahol Falkenberg. Po menšom upadnutí v AIK sa presunul do Norrköpingu, kde opäť žiari. Miluje prácu s loptou a takisto rád strieľa góly! Aktuálne je i najlepším nahrávačom celej švédskej najvyššej súťaže!

Nathaniel Chalobah - Anglicko

Zranenia a nominácia Rashforda do A-tímu nepripravila trénera Boothroyda o šancu poskladať skvelý tím! Obranca Chalobah sa konečne po hosťovaniach v Neapole, Readingu či Middlesbrough dočkal šance i v Chelsea. V majstrovskej sezóne odohral 10 zápasov, keď viackrát naskakoval z lavičky. Záverečný turnaj nebude pre tohto hráča ničím novým. V roku 2010 pomohol anglickej sedemnástke k triumfu na UEFA EURO U17 a na európskom šampináte do 21 rokov si zahrá už tretíkrát!

Patrik Schick - Česko

Zrejme najväčšia útočná hviezda celého šampionátu! Schick bol s desiatimi presnými zásahmi najlepším strelcom kvalifikácie a svoju šancu už dostal aj vo viacerých zápasoch seniorského výberu. Jeho prestup do Sampdorie zo Sparty Praha bol skvelým krokom v kariére, keď už vo svojej premiérovej sezóne dokázal streliť 11 gólov v talianskej Serie A! O jeho služby prejavil vehementný záujem taliansky majster a finalista Ligy majstrov, turínsky Juventus.

Mahmoud Dahoud - Nemecko

Narodil sa v Sýrii, no do Nemecka prišiel už ako deväťmesačný. Teraz je z neho vychádzajúca hviezda Bundesligy. Dvadsaťjedenročný stredopoliar odohral 61 zápasov v Bundeslige a ďalších 16 v európskych klubových súťažiach v drese Borussie Mönchengladbach, no od novej sezóny bude pôsobiť v inej Borussii. Aj napriek záujmu zahraničia si Dahoud vybral Borussiu Dortmund. "Nemecko je skvelá krajina, chcel som tu ostať. Žijem v naozaj dobrej krajine," okomentoval svoje rozhodnutie.

Gianluigi Donnarumma - Taliansko

Druhý najmladší brankár v histórii celej Serie A sa stal základným kameňom v zostave milánskeho AC! Donnarumma je obrovský talent a preto sa niet čomu čudovať, že ho prirovnávajú k brankárskej ikone, Gianluigi Buffonovi. Donnarumma má pred sebou ale ešte dlhú cestu aby vyrovnal tak veľkú osobnosť akou Buffon určite je. Talent a potenciál na to ale určite má!

Marco Asensio - Španielsko

Svoj talent predviedol na začiatku sezóny, kedy sa krásnym gólom presadil proti Seville. Presadil sa aj vo finále tohtoročnej edície Ligy majstrov, keď ako náhradník z lavičky stanovil skóre zápasu na 4:1. Bol jednou z najväčších hviezd šampionátu do 19 rokov v roku 2015. Zdobí ho fantastický dribling a ťah na bránu.

Renato Sanches - Portugalsko

Minulý rok dopomohol Portugalsku k triumfu na seniorskom európskom šampionáte, teraz sa o to isté posnaží aj so svojimi rovesníkmi. Vo Francúzsku ho dokonca vyhlásili za najlepšieho mladého hráča turnaja. Po prestupe z portugalskej Benficy odohral za Bayern 25 zápasov a tešil za z majstrovského titulu. Jeho výkony boli ale počas sezóny ako na hojdačke. Portugalci veria, že na šampionáte bude v tej správnej forme.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, eufa.com

Diskusia

Podobné články