Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

PREVIEW LM Super ofenzíva proti super defenzíve, Kniežatá vyzvú Starú dámu

BRATISLAVA - Druhé semifinále - smrtiaci útok Monaca vs. topdefenzíva Juventusu
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V druhom semifinále Ligy majstrov 2016/2017 si zmerajú sily futbalisti AS Monaco a Juventusu Turín, ich prvý vzájomný súboj je na programe v stredu 3. mája na Štadióne Ľudovíta II. Líder francúzskej Ligue 1 prežíva sezónu ako z ríše snov. Na dosah má zisk domáceho titulu, okrem toho cíti veľkú šancu preraziť aj na medzinárodnej scéne a prvýkrát od roku 2004 postúpiť do finále Ligy majstrov.

"Kniežatá" sa na súboj s talianskym suverénom naladili sobotňajším víťazstvom 3:1 nad Toulouse. Na čele tabuľky majú trojbodový náskok pred Parížom Saint-Germain a o zápas menej ako obhajca z hlavného mesta. Hráči Monaca nastrieľali v tejto sezóne už 146 gólov, ich ofenzívne duo Kylian Mbappé - Radamel Falcao vzbudzuje u súperov rešpekt. Pravda, teraz ich čaká dobýjanie defenzívy, ktorá sa honosí prívlastkom päťhviezdičková a za ňou operuje skúsený brankár Gianluigi Buffon.

Prečítajte si aj: VIDEO Famózny Ronaldo zostrelil Atlético, Real je jednou nohou vo finále

Juventus vo vyraďovacej fáze súťaže ešte neinkasoval, gól mu nedokázal streliť FC Porto a vo štvrťfinále ani FC Barcelona s hviezdnym trio Lionel Messi - Luis Suarez - Neymar. "Bola by chyba myslieť si, že sila súpera tkvie iba v defenzíve. Musíme sa mať neustále na pozore, Juventus disponuje kvalitou na každom poste, má smrtiace brejky a veľmi nebezpečných zakončovateľov. Verím, sa nám podarí zvíťaziť a udržať sa v hre o postup aj pred odvetou. Bude to však ťažké, sezóna sa pomaly končí a hráčom ubúdajú sily. Rozhodne každý detail, preto musíme byť pripravení," povedal tréner Monaca Leonardo Jardim.

V generálke na duel s Monacom "stará dáma" iba remizovala 2:2 s Atalantou, ale iba zázrak ju môže obrať o titul. Štyri kolá pred koncom sezóny má na čele tabuľky deväťbodový náskok pred AS Rím. "Nebol to výkon, na aký som od mojich hráčov zvyknutý. Na druhej strane som presvedčený, že k zápasu s Monacom pristúpia s plnou vážnosťou. Z hľadiska pohárovej matematiky je dôležité streliť na pôde súpera gól, ale rovnako dôležité bude aj neinkasovať," uviedol lodivod turínskeho klubu Massimiliano Allegri. Juventus sa už s Monacom vo vyraďovacej fáze LM stretol, pred dvoma rokmi postúpil cez "kniežatá" do semifinále.

Duel s Atalantou hráčom sériového šampióna Serie A ukázal veľa. "Bol pre nás veľmi užitočný, pretože Monaco hrá podobným štýlom ako Atalanta. Oba tímy majú veľmi talentovaných mladých hráčov, hrajú veľmi rýchlo a priamočiaro a dokážu na vás vyvinúť tlak. Musíme hrať sústredene a v útoku efektívne, tadiaľ vedie cesta k úspechu," uviedol stredopoliar Juan Cuadrado. Juventusu bude v prvom zápase chýbať suspendovaný defenzívny stredopoliar Sami Khedira, ktorého by mal v základnej zostave nahradiť Claudio Marchisio. Zranenie kolena neumožní nastúpiť obrancovi Danielemu Ruganimu.

Prečítajte si aj: Mourinha štvú sociálne siete, hráči United dostali špeciálny zákaz

Odveta je na programe v utorok 9. mája v Turíne.

Liga majstrov UEFA 2016/2017 - semifinále - 1. zápas:

AS Monaco - Juventus Turín (streda 3. mája, 20.45 h)
Rozhoduje:
Antonio Mateu Lahoz (Šp.)

predpokladané zostavy:

Monaco: Subašič - Dirar, Glik, Jemerson, Mendy - Silva, Moutinho, Bakayoko, Lemar - Falcao, Mbappe

Juventus: Buffon - Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanič, Marchisio - Cuadrado, Dybala, Mandžukič - Higuain

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články