Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trenčín delilo desať minút od obrovskej senzácie

Po bezgólovom prvom zápase sa Trenčania predstavili na pôde anglického Hull City. Až do 80. minúty hostia držali postupový stav. Potom skóroval striedajúci Aluko a vedúcim gólom zabezpečil svojmu tímu účasť v play-off Európskej ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Hull City - AS Trenčín 2:1 (1:1)

Góly: 27. Elmohamady, 80. Aluko - 2. Malec, ŽK: Long - Holúbek, Malec. Rozhodovali: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všetci Hol.), 21.156 divákov (vypredané)

prvý zápas 0:0, postúpil Hull

zostavy a striedania:

Hull City: McGregor - Bruce (66. Ince), Chester, Davies, Elmohamady - Brady (56. Rosenior), Huddlestone, Snodgrass, Livermore - Sagbo, Long (74. Aluko)

AS Trenčín: Volešák - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Lobotka - Kubík, Hajradinovič (74. Opatovský), Mišák (82. Mondek), Simon (90. Rundič) - Malec

Trenčania hneď v úvode šokovali domáceho favorita. Mišákov pokus v 1. minúte ešte nemal potrebnú presnosť, po necelých sto sekundách hry ale Kubík poslal loptu z pravej strany do šestnástky a Malec pohotovo k pravej žrdi otvoril skóre - 0:1. Zaplnený štadión stíchol a vzápätí predviedol ďalší strelecký pokus aktívnych hostí Malec. Hull sa "prebral" až po piatich minútach, rohový kop v základe debutujúceho Snodgrassa ale nebezpečie pre Volešáka neznamenal, to McGregor na druhej strane musel zasahovať proti strele Holúbeka. Až po štvrťhodine hry pohrozili aj domáci, Volešák však ukázal svoje umenie po lobe Longa. Brankár AS zachránil svoj tím parádnym zákrokom aj v 24. minúte po individuálnej akcii Sagba a zakončení Longa, na druhej strane zasa Malec hlavičkoval iba tesne nad bránku. O tri minúty sa už Hull dočkal vyrovnania, keď Brady unikol po pravej strane a jeho center poslal hlavou do siete Egypťan Elmohamady - 1:1. Domácich gól povzbudil a častejšie sa dostávali pred bránku Trenčína. Volešák ale v 37. minúte po rohu a Longovej hlavičke zblízka zázračne zachránil na čiare a keď sa neujala ani Simonova krížna strela v nadstavení, do kabín išli tímy za nerozhodného stavu.

Hneď po zmene strán sa Hull vrhol do ofenzívy a po priamom kope Snodgrassa a koncovke Longa bol opäť v permanencii brankár hostí. Trenčín ale naznačil, že nechce iba brániť a v 50. minúte mal veľkú śancu Hajradinovič, no jeho gólovú strelu po rýchlom brejku a prihrávke Maleca zblokoval v poslednej chvíli Livermore na rohový kop. Po ňom strelu Maleca zlikvidoval gólman McGregor. Hostia pokračovali v nebojácnej hre a aktívny Simon dvakrát postavil do pozoru obranu "tigrov". V 57. minúte sa mohol hneď po príchode na ihrisko stať hrdinom tribún Rosenior, no po zmätkoch v trenčianskej defenzíve netrafil volejom loptu podľa predstáv. Hull sa tlačil dopredu, do "veľkého vápna" posielal zo štandardiek jednu loptu za druhou, ale Trenčín odolával. Tlak sa stupňoval v záverečnej štvrťhodine, po akcii Elmohamadyho v 77. minúte však Huddlestone z dobrej pozície vnútri šestnástky poslal halfvolejom loptu tesne nad bránku. Vykúpenie pre favorita prišlo o tri minúty neskôr vďaka striedajúcim hráčom, keď sa po centri Inceho oprel volejom do lopty Aluko a trafil presne do horných poschodí bránky - 2:1. Trenčania už nenašli dostatok síl na vyrovnanie, Holúbekov priamy kop v nadstavení nebol presný, a po sympatickom výkone sa tak s pohárovou Európou lúčia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články