Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola je poriadne nahnevaný na hráčov MLS

Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Pep Guardiola po prípravnom zápase proti All-Star tímu MLS odchádzal do šatne poriadne znechutený.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Pep Guardiola po prípravnom zápase proti All-Star tímu MLS odchádzal do šatne poriadne znechutený. Svojmu náprotivkovi z lavičky Calebovi Porterovi dokonca odmietol po záverečnom hvizde podať ruku, čím dal najavo svoj nesúhlas s príliš fyzickou hrou súpera.

Guardiola sa po stretnutí pristavil pri rozhodcoch na tradičné pozápasové podanie rúk, Portera však odignoroval a stratil sa v útrobách štadióna. Pre Bavorov sa pritom duel začal priaznivo vyvíjať, keď v 8. minúte otvoril skóre Robert Lewandowski a tesné vedenie si dokázali držať 50 minút. Následne však vyrovnal striedajúci Bradley Wright-Phillips a o prehre nemeckých majstrov rozhodol o 20 minút neskôr Landon Donovan. Španielskemu kormidelníkovi sa však nepozdávala ostrá hra hráčov MLS a ešte viac ho nahnevalo, keď Bastian Schweinsteiger musel opustiť ihrisko pre problémy s členkom po faule od Willa Johnsona.

"Boli sme trochu nahnevaní, pretože Basti sa zranil," cituje web mlssoccer.com Guardiolu. "Osem hráčov, účastníkov MS, sem prišlo po 12-hodinovom lete, aby odohralo zápas a predviedlo to najlepšie, čo v nich je. My sme sa snažili rešpektovať pravidlá, fair play a hrať čo najlepšie."

Stredopoliar Ozzie Alonso však priznal, že cieľom zámorského tímu bolo vyhrať. "Tlačili sme ich. Vedeli sme, že je to len priateľský zápas, ale vo futbale nič také neexistuje. Uvedomovali sme si, že pre nich je to predsezónna príprava, no my sme chceli vyhrať. Aj ja som sa snažil zo seba vydať maximum, to je moja mentalita," vysvetlil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články