Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Marwijk prejavil záujem o post trénera Kórejskej republiky

Holandský futbalový tréner Bert van Marwijk má záujem viesť národný tím Kórejskej republiky. Podľa šéfa technickej komisie národného zväzu by sa mali rokovania uzavrieť na budúci týždeň.
Zdroj: Screen
Zdieľajte:

Lee Yong-soo prezradil novinárom v Soule, že začiatkom týždňa letel do Holandska a stretol sa s van Marwijkom. Ten má na svojom konte bohaté trénerské skúsenosti - okrem toho, že na klubovej úrovni viedol Feyenoord, Borussiu Dortmund či Hamburg SV, v roku 2010 priviedol "Oranjes" do finále majstrovstiev sveta. Vedenie kórejského národného mužstva hľadá nového kormidelníka po tom, čo Hong Myung-bo v júli rezignoval po neúspešnom vystúpení tímu na svetovom šampionáte v Brazílii.

"Stretol som sa s trénerom van Marwijkom a dozvedel sa od neho, že sa zaujíma o našu futbalovú reprezentáciu. Rozprávali sme sa hodinu a 50 minút, neexistuje žiadny konkrétny výsledok, ale môžeme potvrdiť jeho záujem," citovala agentúra Reuters Leeho.

V prípade, že by 62-ročného van Marwijka napokon vymenovali, stal by sa piatym holandským trénerom Kórejskej republiky po Guusovi Hiddinkovi, Jo Bonfrereovi, Dickovi Advocaatovi a Pimovi Verbeekovi.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články