Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Belasé nebo zažiarilo, Slovan postupuje!

Slovan si postupom do play-off Ligy majstrov zabezpečil minimálne účasť v skupinovej fáze Európskej ligy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Šerif Tiraspoľ - Slovan Bratislava 0:0

ŽK: Blanco - Grendel, Vittek, ČK: 56. Blanco (po druhej žltej). Rozhodovali: Vad - Tóth, Kispal (všetci Maď.) /prvý zápas 1:2, postúpil Slovan/

Tiraspoľ: Degra - Balima, Metoua, Muresan, Joaozinho - Blanco - Isa, Ginsari (46. Luvannor), Cadu, Ricardinho (59. Olimpio) - Benson (61. Potiguar)

Slovan: Perniš - Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský - Kolčák (85. Halenár), Grendel - Žofčák, Fořt (59. Vittek), Milinkovič - Soumah (90.+2 Jakúbek)

Očakávaný tlak domácich futbalistov v úvode zápasu neprišiel. Šerif bol vpredu bezzubý a na pozornú obranu Slovana to skúšal hlavne dlhými nakopávanými loptami, ktoré neznamenali nebezpečenstvo. V prvej štvrťhodine si vypracoval iba jeden rohový kop. Prvú strelu zaznamenal už po 30 sekundách hry Jablonský, no jeho propagačný pokus išiel mimo bránky. "Belasí" sa postarali aj o prvý väčší vzruch na štadióne. V 12. minúte rozohrali šikovnú štandardku, po Fořtovom sklepnutí a dorážke skončila lopta v sieti, gól však neplatil pre ofsajd českého útočníka. Domáci sa dostali k prvej strele až v 20. minúte, ale Ricardinho mieril nepresne. Na druhej strane ho napodobnil Milinkovič. Vyrovnaný duel nemal príliš vysoké tempo, "belasí" sa opierali o dobre organizovanú obranu, proti ktorej nevedel súper nič prekvapujúce vymyslieť. Takmer sa mu to poradilo až v 28. minúte, keď Cadu uvoľnil kolmicou za stopérov Bensona, ale Perniš črtajúcu sa šancu zneškodnil dobrým vybehnutím. V 34. minúte Slovan zatlačil a Grendel poslal prvú strelu na bránku, gólman domácich Degra si s ňou bez problémov poradil. Najväčšiu gólovú príležitosť si vypracovali v 40. minúte domáci. Po narážačke sa ocitol Ricardinho sám v šestnástke, no Perniš jeho tvrdú strelu z uhla vyrazil. V 45. minúte vypálil z diaľky Milinkovič, Degra iba vyrazil a Fořtovi lopta na doŕažku nesadla.

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil. Šerif sa snažil tvoriť, ale príliš mu to nešlo. Slovan plnil defenzívnu taktiku a niekoľkokrát vyrazil aj do protiútokov. Rozhodujúci moment zápasu prišiel v 56. minúte. Blanco fauloval prenikajúceho Grendela, rozhodca bez váhania odpískal faul a kolumbijskému stredopoliarovi ukázal druhú žltú a následne červenú kartu. Slovan potom viac vyrážal dopredu, no musel si dávať pozor aj na zadné vrátka. V 62. minúte vypálil asi z diaľky Isa a jeho pokus opečiatkoval brvno Pernišovej bránky. Odpoveď hostí prišla už o dve minúty. Soumah zakombinoval s Jablonským, ten mu vrátil loptu späť do šestnástky, no útočník "belasých" v tutovke napálil taktiež len brvno. Šerif sa však nevzdával ani v početnej nevýhode a v ďalších minútach niekoľkokrát nebezpečne pohrozil. V 71. minúte mohol rozhodnúť striedajúci Vittek, ktorému načasoval prihrávku Soumah, no kanonier Slovana brankára neprekonal. Šerif sa snažil streliť postupový gól, no svoje pološance nedokázal dotiahnuť do úspešného konca. "Belasí" si už priaznivý výsledok ustrážili a tešili sa z postupu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články