Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 najlepších januárových prestupov tejto sezóny!

Top
BRATISLAVA – Prestupové okno je síce ešte stále v plnom prúde, no my sme už v predstihu vybrali najlepších päť prestupov, ktoré zaujali celý futbalový svet!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zimné prestupové obdobie určite nie je také intenzívne ako letné, ale predsa len, niektoré prestupy nám vyrazili dych. Čínska liga sa začína budovať a majitelia sa neboja používať niekedy až príliš veľa peňazí, zatiaľ čo európske tímy veľa toho neminuli. Portál futbalovysvet.sk vám prináša päť zatiaľ najlepších prestupov, ktoré prinieslo zimné prestupové obdobie.

Óscar

(Shanghai SIPG, 60 miliónov libier)

25-ročný brazílsky záložník patrí medzi najzvučnejšie mená tohto prestupovéo obdobia. Vedenie čínskeho klubu Shanghai SIPG, na čele s trénerom Andrém Villasom-Boasom rozbilo zrejme nejedno prasiatko, aby mohlo kúpiť v tej dobe zohrievača lavičky. Óscarova výplata je 500 tisíc libier týždenne, takže sa určite na svoju finančnú situáciu nemôže sťažovať. Pri debute za ''Dragons of Shaghai'', dal svoj prvý gól.

Prečítajte si aj: TOP 5 hviezdičiek Premier League, ktorej z nich bude patriť tento rok?

Julian Draxler

(Paris Saint-Germain, 34 miliónov libier)

Nemecká hviezdička skončila svoju nočnú moru menom Wolfsburg a prestúpila ku parížskym šejkom. 23-ročný ofenzívny hráč a víťaz Majstrovstiev sveta z roku 2014 k ´Vlkom´prestúpil v auguste 2015 z konkurenčného Schalke 04, no jeho kariéra namiesto progresu skôr išla strmo z kopca, keď k nejakému skvelému výkonu pridával čoraz viac priemerných výkonov. PSG vykúpili Draxlera za 34 miliónov libier a vo svojom debute za modročervených dal gól, ako jeho kolega Óscar.

Gabriel Jesús

(Manchester City, 28 miliónov libier)

Meno mladého brazílskeho talentu možno nie je až také známe, no známe je to, že v najvyššej brazílskej súťaži patril medzi najlepších strelcov a jeho strely trápili brankárov, možno aj v nočných morách. Za 19-ročného hrotového útočníka dal Pep Guardiola 28 miliónov libier a jeden zákaz k tomu. Zakázal mu piť Coca-Colu, no vplyv na jeho talent to asi mať nebude.

Carlos Tévéz

(Shanghai Shenhua, 9 miliónov libier)

''Futbalisti už hrajú len pre peniaze, nebaví ma to.'' Aj takúto perlu vypustil manchesterský srdciar Carlos Tévéz v roku 2011. Argentínsky útočník sa chtiac-nechtiac stal súčasťou čínskej futbalovej revolúcie a z jeho rodnej Bocy ho vykúpil iný šanghajský klub - Shenhua. Aktuálne jeho plat prekonal aj almužnú Cristiana Ronalda a Lionela Messiho. Týždenne si príde na 615 tisíc libier. Uvidíme, či budú jeho výkony na zelenom trávniku hodné takýchto peňazí.

John Obi Mikel

(Tianjin Teda, nezverejnená čiastka)

Po desaťročnom pôsobení v Chelsea už takmer žijúca legenda Blues John Obi Mikel mala dosť Premier League a povedala si, že chce skúsiť niečo nové. Keďže nigérijskému defenzívnemu záložníkovi u Blues už skončila zmluva a klub mu ju nechcel predĺžiť, voľba bola jasná. Chytiť sa prvej ponuky, čo príde. Tá prišla opäť z Číny a od klubu Tianjin Teda. Mikelova kariéra je už v čiastočnom útlme a tento angažmán mu môže pomôcť opäť rozvíriť jeho vášeň pre futbal. Jeho týždenná výplata sa bude pohybovať okolo čiastky 140 tisíc libier.

ANKETA: Ktorý prestup je podľa vás najlepší?

  • Oscar

    20%

  • Julian Draxler

    60%

  • Gabriel Jesus

    0%

  • Carlos Tévéz

    20%

  • John Obi Mikel

    0%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články