Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Kozák dodrží slovo a na Švédov prekope zostavu: Tréner súpera vyslovil rešpekt

BRATISLAVA - Futbalisti Slovenska odohrajú vo štvrtok 12. januára druhý zo série prípravných duelov na sústrední v Spojených arabských emirátoch. Na štadióne Zayed Sport Stadium v Abú Zabí bude ich súperom Švédsko, stretnutie tentoraz nebude mať punc oficiálneho medzištátneho zápasu.
Zdroj: futbalsfz.sk
Zdieľajte:

Ligový výber trénera Jána Kozáka bude chcieť proti severanom odčiniť prehru z prvého zápasu s Ugandou, ktorej podľahol 1:3.

Prečítajte si aj: VIDEO Na konci roka bol bez práce a v existenčnej kríze: Novej posile Arsenalu futbal zachránil kariéru aj úctu

Slováci proti Afričanom nezachytili úvod, keď v úvodnej štvrťhodine inkasovali od účastníka Afrického pohára národov dva góly. Po zmene strán síce znížil peknou strelou spoza šestnástky Denis Vavro, ale triumf Ugandy spečatil v 77. minúte striedajúci Massa.

"Avizoval som už na zraze v Senci, že chcem dať príležitosť všetkým hráčom. Teraz dostanú priestor ukázať sa aj ďalší futbalisti z tohto 23-členného kádra. Bodaj by mal aj súboj so Švédmi takú úroveň ako ten proti Uganďanom. Na druhej strane je pochopiteľné, že by ma potešil iný výsledok," naznačil ambície Slovákov tréner Kozák.

V zostave proti Švédom by nemal chýbať Dávid Guba. Stredopoliar poľského Termalica Nieciecza zasiahol do súboja s Ugandou ako striedajúci hráč. "Myslím, že Švédsko bude hrať typický škandinávsky futbal, veľa nakopávaných lôpt. My sme skôr technické mužstvo, je tu kopa chalanov zo Žiliny, Trenčína a iných klubov. Budeme sa chcieť presadiť našou kombinačnou hrou," vravel Guba pred štvrtkovým duelom.

Švédsko rovnako ako Slovensko v prvom prípravnom stretnutí v SAE nestačilo na afrického súpera, keď s Pobrežím Slonoviny prehralo 1:2. Kouč Janne Andersson má podobne ako jeho náprotivok na slovenskej strane k dispozícii ligový výber bez najväčších hviezd z popredných európskych klubov.

"Sústredenie zatiaľ napĺňa naše očakávania. Sú tu výborné podmienky na tréning, ktoré v tomto čase v Európe samozrejme nie sú. Zatiaľ sme spokojní," vravel Andersson. Proti Slovákom očakáva náročný duel.

"Slovensko tu má kvalitný výber. Duel proti Ugande sledoval jeden z mojich asistentov a ten mi referoval, že mužstvo má svoju silu v obrane i v útoku. My sa však chceme vo štvrtok sústrediť predovšetkým na svoju hru, ktorú sme praktizovali na tréningoch, a ktorú hráči ukázali už v dueli proti Pobrežiu Slonoviny. Verím, že predvedieme vyvážený výkon na oboch koncoch ihriska. Výsledok v takýchto zápasoch nie je až taký dôležitý, i keď samozrejme pôjdeme do zápasu s úmyslom vyhrať," dodal kouč Švédska.

Prípravný duel Slovensko - Švédsko je na programe 12. januára s úvodným výkopom o 13.45 SEČ. Priamy prenos odvysiela TV Dajto.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články