Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najdrahších brankárov

Hodnoty za prestup brankárov nebývajú také obrovské ako v prípade niektorých hráčov, no aj tu niekedy motyka cenovo naozaj vystrelí. Ponúkame Vám rebríček tých najdrahších strážcov svätyne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

10. Fabien Barthez, cena: 7,8 mil. libier

Francúzsky gólman upútal pozornosť Sira Alexa Fergusona vďaka svojim výkonom na MS 1998 a ME 2000 a prišiel tak na Old Trafford ako náhrada legendy Petera Schmeichela. Barthez prežíval solídny debut v Manchestri, ale ako aj Ferguson vo svojej biografii napísal: "nevyhol sa zbytočným chybám". V Anglicku vydržal tri sezóny a v januári 2004 sa vrátil do Francúzska, konkrétne do Marseille.

9. Hugo Lloris, cena: 8 mil

Súčasná francúzska jednotka sa v roku 2012 sťahoval na White Hart Lane za 8 miliónov libier, ktoré za neho zinkasoval francúzsky Lyon. Lloris bojoval o pozíciu v bráne s americkým veteránom Bradom Friedelom. Keď sa v októbri 2012 postavil prvýkrát do brány proti Aston Ville, prerušil Američanovi sériu 310 odchytaných zápasov v Premier League v rade.

8. Samir Handanovic, cena: 8,7 mil

Slovinský internacionál sa sťahoval z Udinese na San Siro v júli 2012. Handanovič zaujal vo svojich 66 prvých zápasoch natoľko, že sa o neho začali zaujímať kluby z Premier League, no z prestupu na Ostrovy nič nebolo.

7. Craig Gordon, cena: 9 mil

9-miliónová čiastka, ktorú Sunderland zaplatil škótskemu Hearts za bývalého reprezentačného gólmana v roku 2007, bola najvyššou prestupovou sumou, ktorú britský klub zaplatil za brankára do roku 2011. Gordon podpísal 5-ročný kontrakt na Stadium of Light. V sezóne 2013-14 trénoval z Glasgow Rangers, no v júli tohto roku podpísal dvojročný kontrakt s Celticom.

6. Simon Mignolet, cena: 9 mil

Ďalší gólman, ktorý sa zviditeľnil na Stadium of Light. V roku 2010 prišiel do Sunderlandu za 2 milióny, no predajom do Liverpoolu zarobil "čiernym mačkám" čistý profit 7 miliónov. 26-ročný brankár prišiel na Anfield ako náhrada za Pepeho Reinu a hoci podával skvelé výkony, Liverpoolu to na zisk titulu nestačilo

5. Fernando Muslera, cena: 9,5 mil

Galatasaray sa rozhodol angažovať Musleru z Lazia po vydarenom vystúpení na Copa America 2011 a ponúkol mu 5-ročný kontrakt. Do Ríma putoval okrem eur aj Lorik Cana. Klub musel taktiež zaplatiť z prestupovej sumy aj Muslerovmu bývalému klubu Montevideo Wanderers, ktorý vlastnil 5% jeho predajných práv. Celkovo to tak vyšlo na 9,5 milióna libier, čo ho radí na piate miesto nášho rebríčku.

4. Angelo Peruzzi, cena: 10,5 mil

Asistent trénera Sampdorie Janov sa v roku 2000 stal jedným z najdrahších brankárov v histórii, keď sa presunul z Interu už po jednej sezóne do Lazia. Za klub z hlavného mesta odohral viac ako 200 zápasov a počas svojej kariéry získal tri ocenenia Brankár roka v Serii A.

3. David de Gea, cena: 18 mil

De Gea prišiel do Atletica Madrid ako 10-ročný a cez akadémiu sa v roku 2009 dostal do prvého tímu. Počas dvoch rokov triumfoval s klubom zo štadióna Vicente Calderon v európskej liga a v európskom superpohári. V roku 2011 sa za 18 miliónov presunul do Manchestru United ako náhrada za Edwina van der Sara a aj napriek nie celkom vydarenej debutovej sezóne je momentálne považovaný za jednu z najväčších hviezd klubu.

2. Manuel Neuer, cena: 19 mil

Keď Bayern v roku 2011 zaplatil Schalke 19 miliónov libier za Neuerov prechod do Allianz Areny, stal sa nemecký gólman druhým najdrahším brankárom histórie. Neuer podpísal s Bayernom 5-ročný kontrakt a dopomohol bavorskému klubu k zisku dvoch ligových titulov a výhre v Lige majstrov v roku 2013.

1. Gianluigi Buffon, cena: 32,6 mil

Aj v 36 rokoch je kapitán Juventusu stále platnou súčasťou "Starej dámy" a naďalej si drží pozíciu najdrahšieho brankára histórie. Buffon prišiel do Juventusu z Parmy v roku 2001 ako náhrada za van der Sara, ktorý sa sťahoval do Fulhamu. Juve zaplatil za jeho príchod 32,6 milióna libier (51 mil. €). S Juventusom vyhral päťkrát Seriu A a osemkrát získal ocenenie Brankár roka v Serii A.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články