Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ancelotti odmietol rozprávkovú ponuku!

Akej ponuke odolal Carlo Ancelotii?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ancelotti je veľmi vyhľadávaný a uznávaný tréner. Preto nie je prekvapením, že sa na jeho stole zišlo množstvo ponúk na zmenu trénerského kresla. Nad všetkými však vyčnievala tá z Manchestru United. Minulý týždeň jeho zástupcovia predložili ponuku, ktorá by z neho urobila najlepšie plateného trénera sveta.

Ponúkali mu dokonca o milión eur viac, než berie súčasný tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola. Tomu chodí ročne na účet 17 miliónov eur. Odpoveď Ancelottiho však bola jednoznačná. "Je mi ľúto, ale som v Madride spokojný a v Reale tiež."

Bývalý kouč Milána, Chelsea, alebo PSG nedal ani minimálnu nádej. Je presvedčený, že je v "najlepšom klube na svete ". Sníva o "La Décime", rovnako tak ako o tom, že bude vykonávať trénerské remeslo na San Bernabéu ďalšie tri, alebo štyri roky. To je podľa neho maximálna doba, počas ktorej môže tréner viesť niektoré veľké mužstvo.

Okrem toho našiel Ancelotti životnú pohodu, ktorú doteraz nepoznal. Žije v centre a veľmi si váži aj toho, že napríklad fanúšikovia, ktorí nedržia palce Bielemu baletu, k nemu majú rešpekt. Môže sa prechádzať mestom, po jeho obľúbených reštauráciách, bez nejakého väčšieho problému. Našiel životnú kvalitu a klub, ktorý má všetko, čo potrebuje. Získal si úctu kabíny, následne i fanúšikov a nakoniec aj vedúcich mužov Realu Madrid.

Za takejto situácii nemohol taliansky tréner urobiť nič iné, než druhý rok po sebe povedať Manchestru United nie. Ak vlani sa v jeho parížskom byte objavil prekvapivo sám Alex Ferguson, teraz boli na misii presvedčiť Taliana poverení zástupcovia anglického klubu u Ancelottiho právnika. Tým pádom je viac než pravdepodobné, že budúcim trénerom United bude Louis Van Gaal. Ten by mal vrátiť tím na stratené miesto na výslní, o ktorý prišiel pod vedením Moyesa.

Ancelotti má naproti tomu isté pokračovanie u Reale. Vybojoval si ho počas sezóny, keď zmiernil napätú situáciu, stmelil rozvrátenú kabínu a potvrdil ho po semifinále Ligy majstrov proti Bayernu. Až do tej chvíle bol Ancelotti veľmi opatrný pri všetkých svojich pohyboch v klube. Je to muž, ktorý žije futbalom a tušil, že zisk domáceho pohára je málo. Sám kouč chcel viac a neustále verí v úspech.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: elconfidencial.com

Diskusia

Podobné články