Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO + FOTO Ronaldo svojho rivala odignoroval pri výbere, Messiho sochu v Argentíne zničili

MADRID - Nie všetci reprezentační tréneri a kapitáni zdieľajú názor, že v tejto dobe sú najlepšími futbalistami sveta Cristiano Ronaldo a Lionel Messi.
Zdroj: TASR, twitter.com/ElTransistorOC
Zdieľajte:

Portugalčan a Argentínčan sa síce už deväť rokov striedajú na tróne pre tophráča Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA, keď v pondelok si novú trofej The Best prebral na galavečeri v Zürichu kapitán portugalských majstrov Európy 2016, no ani oni dvaja v ankete nedali hlas rivalovi.

Prečítajte si aj: The Best: Ako hlasovali Slováci? Z poltucta trafili víťaza dvaja, Zeman stopercentný

C. Ronaldo medzi elitnú trojku vybral klubových spoluhráčov z Realu Madrid, s ktorými vlani vyhral pre "pusinky" rekordný jedenásty titul európskeho šampióna. Na prvé miesto dal Garetha Balea, na druhé Luku Modriča a na tretie Sergia Ramosa.

Kapitán Argentíny Messi, ktorý v drese dvojnásobných majstrov sveta minulý rok neuspel vo finále Copa America, zasa preferoval spoluhráčov z FC Barcelona. Na prvé miesto dal Luisa Suareza, na druhé Neymara a na tretie Andresa Iniestu.

Na treťom mieste skončil najlepší strelec EURO 2016 vo Francúzsku Antoine Griezmann, keďže však nie je kapitánom "Les Bleus", nehlasoval. Jeho reprezentačný kapitán Hugo Lloris ho však dal na prvé miesto pred Messiho a Ronalda.

Zaujímavé bolo hlasovanie nemeckých majstrov sveta. Ani tréner Joachim Löw ani kapitán Manuel Neuer do prvej trojky nedali Messiho ani C. Ronalda. Neuer vybral dvoch spoluhráčov z reprezentácie Toniho Kroosa, Mesuta Özila a na tretiu priečku zvolil spoluhráča z Bayernu Mníchov Roberta Lewandowského z Poľska.

Löw sa rozhodol pre Kroosa, Özila a Neuera. Aj nemecký tréner Rumunska Christoph Daum vybral krajanov v poradí Kroos, Neuer, Özil.

V hlasovaní tradične niekto zaujme kontroverzným názorom. Tento raz tak urobil tréner Chile Juan Antonio Pizzi, ktorý dal na prvé miesto krajana Alexisa Sancheza, čo by bolo relatívne v poriadku, ale ďalšie dve miesta už odignoroval.

Vandali v Buenos Aires poškodili v pondelok sochu kapitána argentínskej futbalovej reprezentácie Lionela Messiho v miestnom parku Costanera Sur. Z podobizne hviezdy FC Barcelona na tzv. Paseo de la Gloria (Ceste slávy) tak zostalo len torzo.

Pre agentúru DPA to potvrdili zástupcovia juhoamerickej metropoly. Miesto, kde je viacero sôch argentínskych športových hrdinov, otvorili v júni 2016, len pár dní po prehre Argentíny vo finále storočnicovej Copa America s Chile.

Socha znázorňovala 29-ročného 5-násobného hráča FIFA pri driblingu s loptou na ľavej nohe. Teraz chuligáni prvú polovicu tela s hlavou zničili, zostali len nohy s loptou. Zástupcovia mesta okamžite potvrdili, že sochu opravia.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články