Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trnava ide motivovaná za postupom a bude vypredané!

Futbalistov Spartaka Trnava delí krok od play off o skupinovú fázu Európskej ligy.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Po minulotýždňovom triumfe 2:1 na pôde škótskeho St. Johnstone chcú postup potvrdiť v domácej odvete 3. predkola vo štvrtok v Zlatých Moravciach. Duel na vypredanom štadióne ViOnu má výkop o 19.30 h pod taktovkou španielskeho rozhodcu Javiera Estradu.

"Postup do play off je pre nás všetkých veľkou motiváciou. Keď sme sa už dostali tak ďaleko, prioritou sa pre nás stala Európska liga. Hráči v nej od zápasu k zápasu rastú a posúva ich to ďalej. Urobíme vo štvrtok všetko pre to, aby sme postúpili a stretli sa v ďalšom kole s tímom z európskej špičky. Bol by to pre klub veľký úspech," tvrdí pred odvetou tréner trnavského Spartaka Juraj Jarábek.

Do Zlatých Moraviec cestuje Trnava v tohtosezónnej edícii súťaže tretíkrát a Spartak tu už oslavoval postup cez maltský Hibernians i gruzínske Zestafoni. "Nič nám tu nechýba, zvolili sme tradičný spôsob prípravy ako aj predtým. Bývame v neďalekých Topoľčiankach a teraz sme si po nedeľňajšom zápase v Trenčíne potrebovali najmä dobre oddýchnuť, aby sme boli do odvety fyzicky pripravení. V lige sme už mali toho plné zuby, odohrali sme v krátkom časovom úseku množstvo zápasov a nie je to pre chlapcov ľahké. Ale verím, že to vo štvrtok zvládneme," povedal kouč.

Po ligovej prehre 0:2 v Trenčíne je pred odvetou otázny štart Jána Vlaska. "Chceli sme ho pre zranenie zadného stehenného svalu v Trenčíne šetriť, ale veľmi túžil hrať. Uvidíme ako na tom bude tesne pred zápasom. Jano Chovanec s nami ani necestoval, pretože má pretrvávajúce zdravotné problémy, Kamil Kuzma má ešte zo zápasu s Dunajskou Stredou zlomenú očnicu a stále ani netrénuje. Ostatní sú v poriadku a celá Trnava sa na zápas veľmi teší. V Európskej lige zatiaľ hanbu nerobíme a veľkým želaním po vydarenom prvom zápase u súpera je, aby sme sa tešili z postupu," informoval Jarábek o zdravotnom stave v kádri."

Tréner Spartaka nečaká v odvete ľahkú cestu k postupu: "Škóti to určite nevzdali, nie je to v ich povahe. Prídu sem bojovať na hranici svojich možností. Doma ich fantasticky hnalo dopredu publikum a ja verím, že aj naši fanúšikovia vytvoria pre nás rovnaké prostredie. Treba hrať vyše 90 minút naplno. To sa potvrdilo aj u nich, keď sme dostali gól v nadstavenom čase. Už mohlo byť pred odvetou vymaľované, ale práve inkasovaný gól ešte Škótom dal šancu a ako sa sami vyjadrili, pôjdu do odvety s túžbou zabojovať o postup. To by nám ale mohlo vyhovovať, keďže budú chcieť hrať futbal. My sa musíme spoliehať na svoju hru. Verím, že aspoň gól dáme a súper to potom bude mať ešte ťažšie."

Hrdinom prvého duelu na štadióne McDiarmid Park v Perthe bol dvojgólový Ivan Schranz: "Bolo by veľmi pekné nadviazať na dva moje presné zásahy z prvého zápasu, ale je úplne jedno kto dá gól. Hlavne bude dôležité, aby sme dobre vstúpili do zápasu a zvládli ho tak, aby sme sa po ňom mohli radovať z postupu. Musíme hrať naplno tak ako v prvom dueli a plniť taktiku, akú nám tréner naordinuje. Vieme, že súper má svoju kvalitu, nevzdáva sa a hrá až do konca, ale verím, že to zvládneme. Bude vypredané a dúfam, že diváci predvedú aspoň taký výkon, ako škótski priaznivci pred týždňom." Jeho spoluhráč Marek Janečka neočakáva, že tím St. Johnstone herne niečím prekvapí. "Stať sa môže všetko, aj keď my si to nepripúšťame a budeme hrať tak, aby my sme boli tí šťastnejší a tešili sa z postupu. Škóti hrali v prvom zápase svoj typický futbal s nakopávanými loptami dopredu a preto sme prakticky ani nemohli praktizovať naordinovaný presing. Skôr to bolo o hlavičkových súbojoch a odrazených loptách a myslím si, že súper spôsob hry ani v odvete príliš meniť nebude, hoci avizuje zmeny v zostave. My sa ale pozeráme na seba a chceme byť na ihrisku dominantní tak, aby sa oni báli nás a nie my ich. Chceme sa tešiť z postupu. Ideme krok za krokom, pre nás je Európska liga rovnako ako pre fanúšikov bonus, užívame si to a chceme si to užívať aj ďalej," dodal pre TASR Janečka.

Kouč St. Johnstone Tommy Wright ešte pred odvetou zbrane neskladá a spolieha sa na to, že Trnava môže jeho zverencov po víťazstve v prvom zápase podceniť. "Budú po výsledku spred týždňa určite sebavedomí, ale my sme už na európskej scéne dokázali uhrať dobré výsledky," uviedol Wright pre klubový web. "Možno si Spartak bude myslieť, že postup má vo vrecku. S troškou šťastia to budeme môcť potrestať, ale úprimne povedané, ak chceme mať ešte šancu, musíme podať oveľa lepší výkon ako v prvom zápase. V ňom sme videli, že súper príliš nevedel reagovať, keď sme ho dostali pod tlak a uvidíme, či sa nám to vo štvrtok podarí realizovať."

Odvetné stretnutie je už od utorka vypredané, v hľadisku bude približne 4000 divákov. Zápas v priamom prenose odvysiela RTVS na Dvojke.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články