Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Zemetrasenie v kádri Barcelony

Kto by mohol opustiť cez leto Barcelonu? Bude zemetrasenie v kádri Barcelony? Tím by mohlo opustiť údajne až 15 hráčov!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V letnej prestávke prejde futbalová Barcelona razantnou obmenou. Ako informoval španielsky sport.es, z prvého mužstva je na odchode hneď 15 hráčov a taktiež aj tréner Gerardo Martino. Katalánsky celok by mohli opustiť stálice Blaugranas, ako Cesc Fábregas, Dani Alves, Alexis Sánchez, Pedro, Javier, či Mascherano. Našťastie hviezdny Lionel Messi, za ktorého podľa britských serverov Manchester City ponúka sumu presahujúcu 160 miliónov libier, by však mal na Camp Nou zotrvať.

Fanúšikovia Barcelony aj s tímom sa pomaly už zmierujú s neúspešnou sezónou a okrem vopred avizovaných odchodov kapitána a dlhoročnej opory Carlesa Puyola a brankára Victora Valdésa sa prezident Josep Maria Bartomeu a športový riaditeľ Andoni Zubizarreta rozhodli pre radikálnu zmenu mužstva, takže by Barcelonu mohlo opustiť až 15 hráčov.

Barcelona síce bola v marci kvôli neoprávneným transferom mladých hráčov v rokoch 2009 až 2013 potrestaná zákazom nakupovania nových posíl, ale FIFA neskôr svoje rozhodnutie prehodnotila, pretože by nestihla prerokovať odvolanie katalánskeho tímu do 1. júla, kedy sa otvára prestupové obdobie.

Kostru "vynovenej" Barcelony by mali tvoriť nasledovní hráči: Piqué, Alba, Xavi, Iniesta, Busquets, Messi a Neymar. Viac priestoru by mali dostávať aj mladíci Montoya s Bartrom. Ako je známe, do tímu by mal prísť nový brankár z Mönchengladbachu Marc André ter - Stegen, namiesto Victora Valdésa. Taktiež do radu Kataláncov pribudne talentovaný ofenzívny záložník Alen Halilovic z Dynama Záhreb, ktorý má už s Barcelonou podpísanú zmluvu.

V Španielsku sa taktiež hovorí o konci argentínskeho trénera Gerarda Martina. Tata má síce ešte zmluvu na budúcu sezónu, ale tohtoročné kolísavé výsledky mu však môžu podlomiť stoličku. Aj on sám naznačil, že po sezóne odíde. Novým koučom slávneho mužstvá by sa mal stať niekdajší stredopoliar Barcelony Luis Enrique, v súčasnej dobe tréner deviatej Celta Vigo .

To by mohlo znamenať odchod niektorých súčasných opôr Barcelony. Na prestupovom zozname by sa tak mohli ocitnúť zvučné mená: Cesc Fabregas, Dani Alves, Javier Mascherano, Alex Song, Alexis Sánchez, Adriano, či Pedro. Neistá je budúcnosť i Ibrahima Afellaya, Cristiana Tella, Jonathana Dos Santosa, Isaaca Cuenca a brankára Oliera Olazábala.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba,sport.es, goal.com,sport

Diskusia

Podobné články