Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trénerka Diacreová debutovala na lavičke Clermontu prehrou

Corinne Diacreová sa stala v pondelok prvou trénerkou, ktorá viedla mužský profesionálny futbalový klub vo Francúzsku. Jej debut na lavičke druholigového Clermontu však nebol úspešný, jej tím prehral s Brestom 1:2.
Zdroj: Screen
Zdieľajte:

"Nikdy nie je príjemné prehrať, no Brest hral dobre. Pred inkasovanými gólmi sme spravili zbytočné chyby. Predviedli sme ale niekoľko pekných akcií, čo je dobré znamenie do budúcnosi," citovala agentúra Reuters trénerku.

Diacreová sa ujala trénerskej funkcie v Clermone v júni, keď na lavičke nahradila inú ženu - Helenu Costovú. Tá odstúpila z postu ešte skôr, než stihla viesť svoj tím v zápase. Ako dôvod rezignácie uviedla, že ju jej mužskí kolegovia nebrali vážne a využívali ju ako marketingovú tvár na pritiahnutie mediálneho záujmu. Funkcionárov klubu obvinila z amaterizmu a neúctivého správania, údajne nemohla zasahovať do výberu možných posíl a programu predsezónnej prípravy. Costová bola prvou ženou, ktorá získala trénerský džob v dvoch najvyšších súťažiach v európskom profesionálnom futbale.

Tridsaťdeväťročná Diacreová strávila celú svoju hráčsku kariéru v Sochaux a za francúzsku reprezentáciu nastúpila vo viac ako 100 dueloch. Kariéru ukončila v roku 2006 pre zranenie kolena.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články