Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP zápasy histórie: Púchov - Barcelona (Pohár UEFA 2003)

Je streda a opäť ideme na malý výlet do histórie. Spomínate si ako Púchov dokázal šokovať futbalový svet?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

24. septembra 2003 sa na štadióne Antona Malatinského v Trnave predstavila v zápase 1. kola Pohára UEFA hviezdna Barcelona, ktorá si zmerala sily s držiteľom Slovenského pohára Matador Púchov. Na Ronaldinha a spol. bolo zvedavých 18 000 divákov a všetko to mal pod palcom turecký rozhodca Müftüoglu.

SITUÁCIA PRED ZÁPASOM

Kým Barcelončania svoju púť v pohárovej Európe len začínali, Púchov mal za sebou dvojzápas v kvalifikačnom kole. V ňom si poradili s moldavským Nistru Otaci po výsledkoch 5:0 a 3:2.

ZÁPAS

Prvý polčas

Púchovčania sa pred vypredaným štadiónom súpera nezľakli a v úvode sa prezentovali nátlakovým futbalom. Prvú veľkú šancu mal hosťujúci Kluivert, pred ktorým však Bernady zachránil. V 12. minúte sa po siedmom rohu domácich dostal do zakončenia Holčík. O šesť minút sa do šestnástky dostal Overmars, ktorého strelu zblokoval Holčík. V obrovskom tempe sa pokračovalo aj naďalej, po polhodine pálil Kluivert nad. V 36. minúte vyhral Breška šprintérsky súboj s van Bronckhorstom, ale zblízka netrafil. V závere prvého polčasu skóroval Kluivert, no rozhodcovia jeho gól pre ofsajd neuznali.

Druhý polčas

Aj v druhom dejstve sa Púchov snažil udržať vysoké tempo zápasu, ale v 49. minúte prišla studená sprcha. Po kľučke Ronaldinha sa dostal k lopte Kluivert a presnou strelou prepálil Bernadyho. Gól Barcelony otupil púchovský tlak, navyše v 58. minúte pohrozil Quaresma. O päť minút zahrával Breška roh, ktorý doputoval až na zadnú žrď, ale Jambor na loptu nedosiahol. V 65. minúte mal tutovku Ronaldinho, po ktorého strele sa zaskvel Bernady. V závere hostia kontrolovali náskok, ktorý mohli poistiť Kluivert a Saviola. V 91. minúte napálil Breška len do Valdesa, ale o dve minúty zariadil senzačnú remízu Jambor, keď po akcii aktívneho Brešku dopravil loptu do siete.

Matador Púchov - FC Barcelona 1:1 (0:0)

Góly: 90.+3 Jambor - 49. Kluivert

ŽK: Hricko

Púchov: Bernady - Hricko, Ovad (79. Brisuda), Čvirik, Holčík - Škripec (52. Majerník), Belák, Jambor, Gegič - Breška, Nemec (76. Nemec)

Barcelona: Valdes - Puyol, Reiziger, Cocu, Van Bronckhorst - Luis Enrique, Xavi, Quaresma (73. Saviola), Ronaldinho, Overmars - Kluivert

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, youtube.com

Diskusia

Podobné články