Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Gaal s prvou trofejou

Futbalisti Manchestru United sa stali víťazmi Pohára šampiónov 2014.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Vo finále prestížneho medzinárodného prípravného turnaja zdolali v Miami rivala z anglickej Premier League FC Liverpool 3:1, hoci po prvom polčase ešte prehrávali 0:1.

Liverpool v základnej zostave s kapitánom slovenskej reprezentácie Martinom Škrtelom sa pred 51-tisíc divákmi na štadióne Sun Life ujal vedenia v 14. minúte zásluhou premeneného pokutového kopu Stevena Gerrarda, ktorý nariadil rozhodca po faule Phila Jonesa na Raheema Sterlinga. V druhom dejstve však hráči Manchestru ožili a dokonale otočili skóre. V 55. minúte po centri Javiera Hernandeza namieril volejom presne k vzdialenejšej žrdi Wayne Rooney a dve minúty bolo po presnom zásahu Matu už 2:1 pre United. Výsledok spečatil v 88. minúte nekompromisnou strelou z 18 m striedajúci Jesse Lingard.

"Červení diabli" vedení novým trénerom Louisom van Gaalom tak ukončili americké turné bez jedinej prehry. "Pre fanúšikov v USA i u nás doma to bol pekný turnaj, ale výsledky na ňom nič neznamenajú. Určite je lepšie vyhrať prípravné zápasy než v nich prehrať, no pre nás je najdôležitejší duel ten prvý v Premier League proti Swansea City," nechal sa po zápase počuť skúsený holandský kouč.

Pohár šampiónov - finále:

FC Liverpool - Manchester United 1:3 (1:0)

Góly: 14. Gerrard (z 11 m) - 55. Rooney, 57. Mata, 88. Lingard, 51.000 divákov

.

/M. Škrtel (Liverpool) hral celý zápas/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články