Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Čile

Ako ďalšia v našom predstavovaní je reprezentácia Čile.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

„La Roja“ si vybojovala účasť na deviatom šampionáte. Premiéru si Čile odbilo už v roku 1930, kde obsadilo 5. miesto. Doposiaľ najväčším úspechom tímu je bronz z domáceho šampionátu v roku 1962. Okrem toho nájdeme vo vitríne aj päť strieborných medailí z turnaja Copa América. Na veľké víťazstvo však „červení“ stále čakajú. Na poslednom turnaji v JAR postúpilo Čile z ťažkej skupiny, ale v osemfinále mu vystavila stopku Brazília.

Medzi opory tímu by mal patriť skúsený brankár Claudio Bravo z Realu Sociedad. Okrem neho sa môže tréner Jorge Sampaoli spoľahnúť aj na Mauricia Islu z Juventusu, jeho klubového spoluhráča Artura Vidala či Jeana Beausejoura z anglického Wiganu. V útoku bude hrozbou duo Alexis Sánchez (Barcelona) a Eduardo Vargas (Valencia).

Čile obsadilo v kvalifikácii tretie miesto za Argentínou a Kolumbiou. Na turnaji ich čakajú náročné zápasy. Svoje putovanie začnú proti Austrálii, a potom prídu náročné zápasy proti Španielsku a Holandsku. V tejto konkurencii je postup zo skupiny, len skromným želaním fanúšikov „La Roja“.

Najviac zápasov má na konte Leonel Sanchez, ktorý nastúpil v 84 zápasoch. Z aktívnych reprezentantov je najlepším Claudio Bravo so 78 stretnutiami v červenom drese. Najlepším strelcom je legendárny Marcelo Salas, ktorý rozvlnil sieť súperovej brány 37-krát. O tri góly menej má Ivan Zamorano. Z aktívnych hráčov to najviac sype Alexisovi Sánchezovi s 22 gólmi.

V aktuálnom rebríčku si Čile polepšilo o jednu priečku a je na 14. mieste. Najvyššie boli hráči „La Roja“ na šiestom mieste v apríli 1998. Najnižšie spadli v decembri 2002, keď sme ich našli až na 84. mieste.

Prvý zápas: 27. máj 1910 Argentína – ČILE 3:1

Najvyššia výhra: 29. august 1979 ČILE – Venezuela 7:0

4. január 1997 ČILE – Arménsko 7:0

Najvyššia prehra: 17. september 1959 Brazília – ČILE 7:0

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia