Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Šláger kola pre Trenčín, Žilina opäť víťazne

Možno až zbytočne nervózny súboj videlo vyše 4200 divákov v Trenčíne. Domáci rozhodli o svojom víťazstve po góloch Holúbka a Simona.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

AS Trenčín - Spartak Trnava 2:0 (0:0)

Góly: 69. Holúbek, 90.+3 Simon. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Ramon, Kleščík, Kubík, Čögley - Vlasko, Siva, Mikovič, Janečka. 4230 divákov.

AS Trenčín: Volešák - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Lobotka - Kubík (78. Mondek), Hajradinovič (90.+ Bariš), Mišák (85. Opatovský), Simon - Malec

Spartak Trnava: Rusov - Siva, Bortel, M. Tóth, Čonka - Casado (46. Janečka) - Schranz, Vlasko, Sabo, Grabež (64. Špalek) - Mikovič (70. Vyskočil)

Obe mužstvá sa snažili síce produkovať kombinačný, útočný futbal, ale zároveň však pracovali pozorne pri defenzívnych činnostiach, takže v prvom polčase sa vážnejšie šance ľahko nerodili. V 18. min domáci Mišák nepríjemnou strelou zamestnal trnavského gólmana a potom sa na oboch stranách "zomlelo" niekoľko ošemetných situácií pred bránami, ale bez presného zakončenia. O niečo viac aktivity prejavovali domáci, ktorí v závere polčasu sa mohli ujať vedenia, ale v 41. min Malec z bezprostrednej blízkosti strelou z ťažkého uhla nastrelil len brvno trnavskej brány.

Aj po zmene strán mali viac z hry domáci, ale stále im chýbal dôraz a presnosť v koncovke. Až v 69. min po rohovom kope krásnou strelou z voleja spoza šestnástky otvoril skóre zápasu domáci Holúbek. Zápas tým dostal iskru, na trávniku sa aj pritvrdilo. Domáci však aktívnou ofenzívnou hrou držali svojho súper na dištanc a nedovolili mu rozvinúť jeho snahu o vyrovnanie. Naopak, trnavská obrana musela ešte vyriešiť niekoľko "závarov" pred vlastnou bránou. V nadstavenom čase Simon po individuálnej akcii umiestnenou strelou z uhla k žrdi spečatil zaslúžené víťazstvo Trenčína.

MŠK Žilina - Spartak Myjava 2:1 (1:1)

Góly: 5. Čmelík, 85. Mihalík - 36. Daniel. Rozhodoval: Leško, ŽK: Čmelík - Švec, Sládek, 1872 divákov

MŠK Žilina: Krnáč - Kadlec (46. Mabouka), Piaček, Škriniar, Letič - Káčer - Čmelík (78. William), Paur (46. Škvarka), Lupčo, Mihalík - Jelič

Spartak Myjava: Solnička - Beňo, Jánošík, Černáček, Švec - Marček, Bilovský (66. Duga) - Oršula (80. Bruško), Sládek, Daniel (72. Kuzma) - Pekár

Domáci mali výborný vstup do zápasu. Už v 5. minúte z nenápadnej akcie z ľavej strany posunul Jelič loptu napravo na voľného Lukáša Čmelíka a jeho center na vzdialenejšiu žrď napokon zapadol až do siete. V nasledujúcich minútach si Žilina síce udržiavala prevahu, Myjava sa však postupom času viac osmeľovala. Po polhodine hry zahodil aktívny Erik Daniel dve dobré príležitosti, ale v 36. minúte sa mu už podarilo vyrovnať. Pekár ho vysunul na ľavom krídle, brániaci Kadlec loptu nezastavil a následná Danielova strela pravačkou zapadla popri žrdi do siete. V 40. minúte napriahol z viac ako dvadsiatich metrov Sládek, Krnáč však jeho krásnu strelu pod brvno vytlačil na rohový kop. Myjava bola na konci prvého dejstva lepším tímom. Žilinčania si "pýtali" druhý gól, vykúpením pre nich bola napokon polčasová prestávka.

Domáci boli od začiatku druhého dejstva aktívnejší. Tlačili sa dopredu, ale finálna fáza im stále viazla. Zrejme aj kvôli sústredenej defenzíve Myjavčanov. Najprv to Žilinčania skúšali stredom cez Škvarku, neskôr dlhými loptami po krídlach. V 77. minúte sa lopta po skrumáži v hosťujúcej šestnástke dostala na nohu Mihalíka, ten vystrelil, ale obrana pred ním jeho pokus zblokovala. O päť minút neskôr ušiel Mabouka svojmu strážcovi na pravom krídle, poslal nebezpečný center pred bránu, ktorý sa dostal až k Škriniarovi, ale jeho gólovú strelu zblokoval v poslednej chvíli obetavý Čermáček. Žilinčania sa napokon dočkali vytúženého gólu. V 85. minúte Škvarka z pravej strany dostal loptu do šestnástky na Mihalíka, ten bol chrbtom k bráne, ale strelou z otočky oklamal Solničku a rozhodol o tesnom víťazstve "šošonov" v pomere 2:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články