Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Pohronské derby pre domácich, Košice stále bez víťazstva, Senica ešte neprehrala

Dnes sa odohrali tri zápasy 4. kola Fortuna ligy, v článku nájdete zápasové sumáre.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

ŽP Šport Podbrezová - Dukla B. Bystrica 3:0 (2:0)

Góly: 6. Kupčík, 7. Harvilko, 82. Nworah. Rozhodca Kráľovič, ŽK: Kochan - De Vito, Vajda, 2919 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský - Andrič, Kupčík, Minčič, Greško - J. Pančík (68. Snitka), Kochan (70. Galo), M. Pančík, Harvilko - Podio - Vaščák (77. Nworah)

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, Banovič, De Vito - Ľupták - Rejdovian, Faško (68. Šovčík), Šumský, Savič (46. Wojnar) - Střihavka (46. Peňaška), Dolný

Pred pohronským derby sa dostali obe mužstvá do správneho varu už len preto, že sa historicky stretli v najvyššej súťaži prvýkrát. Hosťujúca Dukla si vytvorila v predchádzajúcich zápasoch pevnejšiu pôdu pod nohami, vo Fortuna lige ešte neprehrala, kým domáci nezískali ani bod. Na ihrisku však tromfy v rukách držali od začiatku železiari. Vsadili na úvodný tlak a z neho vyžmýkali hneď dva góly. V 6. min po krížnej nahrávke Greška z ľavej strany obrana Dukly loptu nezachytila a Kupčík pohodlne skóroval. Ešte ani neutíchla radosť v hľadisku, keď o minútu neskôr sa v trme vrme lopta so šťastím prekotúľala k Harvilkovi a do prázdnej bránky už domáci stredopoliar nemal problém skóre navýšiť. Od tohto momentu sa očakávala vyššia aktivita hostí, no tí akoby dospávali prebdenú noc a takmer za snívanie mohli doplatiť aj tretí raz, ak by J. Pančík pohotovejšie zamieril. Dukla si za polčasovú vizitku s jednou slabšou strelou medzi žrde z kopačky Rejdoviana v 45. min zaslúžila kritiku, treba však uznať aj obranný val Podbrezovej, ktorý útočníkov hostí do ničoho nepustil. V 28. min Podio z 20 metrov prinútil hosťujúceho brankára Boroša k efektnému zákroku, v 32. min Kupčík po akcii Kochana a Greška v nádejnom postavení prestrelil a ešte aj v 40. min domácim chýbalo málo, aby prekonali Boroša tretíkrát, keď po nahrávke od Vaščáka opäť musel po vážnej strele J. Pančíka zakročiť brankár hostí.

V prestávke siahol tréner hostí k dvojitému striedaniu s úmyslom hru Dukly oživiť a aj sa mu to čiastočne podarilo. V 55. min sa takmer podarilo loptu dotlačiť do siete Dolnému a Faškovi, chýbalo len chladnokrvnejšie zakončenie. Hosťom chýbal moment prekvapenia, na rozdiel od súpera im chýbali kolmé vysunutia a ich snaha pôsobila dosť stereotypne. V 64. min vyslal Kochan dobrú strelu na Boroša a zvýšil tak chuť spoluhráčov i divákov na ďalší zásah do čierneho. V 73. min Šumský strelou pod brvno mohol znížiť, no Maťašovský vytlačil loptu na roh a nedovolil hosťom gólový elixír. Na druhej strane sa však domáci radovali, v 82. min Galo predskočil cez Dolného, nahral úplne voľnému Nworahovi a striedajúci hráč dosolil gólové hody železiarov, a to mali ešte na nohe Nworah v 86. a Andrič v 89. min ďalšie góly.

DAC Dunajská Streda - MFK Košice 3:1 (1:1)

Góly: 6. Ujlaky, 48. Sabler, 86. Jurčo – 41. Pačinda. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Struhár - Viazanko, Korijkov, Skvašík, 3011 divákov

DAC Dunajská Streda: Penksa - Turňa, Tóth, Struhár, Szabó - Ujlaky, Horváth, Krišto (88. Kwin), Brašeň - Sabler (77. Černák), Jurčo (90. Kováč)

MFK Košice: Ružinský - Korijkov, Sekulič, Ostojič, Skvašík - Viazanko - Pačinda, Šinglár, Bukata - Diaby, Novák (61. Haskič)

V 5. minúte otvorili skóre domáci hráči. Szabó centroval z ľavej strany, Jurčo loptu tečoval a následne Ujlaky poslal loptu do siete. Druhý gól mohol pridať domáci Sabler už o štyri minúty neskôr, no po prihrávke od Horvátha z ľavej strany nastrelil len brankára Ružinského. V 15. minúte sa natlačili Košičania do pokutového územia, strelu Pačindu však Penksa s prehľadom chytil. Po polhodine hry zahrozili hostia opäť, ani ďalší pokus Pačindu si však nenašiel cestu do Penksovej brány. Po viacerých snahách sa Košičanom podarilo vyrovnať v 41. minúte, keď sa presadil aktívny Pačinda.

Domácim však následne vyšiel vstup do druhého dejstva, lopta sa dostala v pokutovom území na kopačku Sablera, ktorého prízemná strela poslala DAC do vedenia. Rovnakou kartou mohol odpovedať v 65. minúte Haskič, jeho strela však letela len tesne nad brvno Penksovej brány. V ďalšom priebehu videli diváci niekoľko zaujímavých príležitostí na oboch stranách. Na tej domácej zaváhal Jurčo, v drese hostí bol Diaby prikrátky na center Pačindu. Definitívnu podobu dal výsledku v 86. minúte Jurčo, keď doklepol odrazenú loptu za chrbát Ružinského - 3:1.

ViOn Zlaté Moravce - FK Senica 0:0

Rozhodoval: Weiss, ŽK: Nikolič, Sabo - Hušek, 1248 divákov

ViOn Zlaté Moravce: P. Kováč - Pavlenda, Štrbák, Nikolič, Chren - Orávik, Sabo, Ďuričič, Charizopulos (62. Pilát) - Ďurica (88. Pavelka) - Valenta (73. Mashike)

FK Senica: Šulla - Chvátal, Pavlík, Pilár, Mazáň - Hušek - Hlohovský, Opiela (86. Komara), Piroska, Kalabiška - Kosorín (64. Majtán)

Úvodné dejstvo stretnutia prinieslo obojstranne otvorený futbal s množstvom streleckých príležitostí na oboch stranách. Už v 1. minúte Valentova strela z dobrých 30 metrov vystrašila Šullu. Na opačnej strane pálil po Piroskovom centri Hlohovský z voleja nad. V 6. minúte Piroska našiel na hranici "malého vápna" Kosorína, ten však zo sľubnej pozície nenamieril presne. V 20. minúte si Ďurica šikovne obhodil Pilára, z okraja šestnástky však prestrelil. Vzápätí Chren nabil Charizopulosovi, ktorého strele chýbali decimetre. Po polhodine hry skúšal šťastie Kalabiška, prízemnou strelou z dvadsiatich metrov však neprekvapil Kováča. Na opačnej strane Sabo z rovnakej vzdialenosti nenamieril presne. V 38. minúte vyslal aktívny Kalabiška prudkú strelu, ktorú pozorný Kováč skrotil. V závere polčasu sa v dobrej pozícii ocitol ešte Hlohovský, zvnútra pokutového územia však prestrelil.

Po zmene strán to boli domáci, ktorí sa tlačili pred šestnástku Záhorákov. V 51. minúte Pavledna poslal do brejku Valentu, toho však v poslednej chvíli zblokoval Pavlík. Následne napriahol z 15-tich metrov Orávik, pozorný Šulla jeho strelu vyrazil. V 63. minúte posunul Ďurica striedajúcemu Pilátovi, brankár hostí bol však opäť na mieste. Šulla držal Senicu nad vodou aj v ďalšom priebehu duelu a aj vďaka jeho ďalším dobrým zákrokom si odviezla Senica zo Zlatých Moraviec bod za bezgólovú remízu

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články