Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Akí boli Wenger, Mourinho, Rodgers, Van Gaal či Pellegrini hráči?

Dnes tieto mená poznáme ako veľké trénerské esá. Aj oni však začínali ako mladí hráči túžiaci po trofejach a prestupoch do známych a úspešných klubov. My Vám v skratke prinášame ich hráčske príbehy.
Zdroj: Screen
Zdieľajte:

Arsène Wenger

Aktívna futbalová kariéra tohto Francúza nepriťahuje zvláštnu pozornosť. Avšak, už od útleho veku mu bolo predurčené, že z neho raz bude veľký tréner. Keď mal Wenger dvanásť rokov, jeho tým potreboval trénera, mladý Arsène neváhal a chopil sa tejto príležitosti. Veľmi rýchlo si získal rešpekt spoluhráčov a osvojil taktické schopnosti. Celkovo odohral šesťdesiatsedem zápasov, v ktorých strelil štyri góly.

José Mourinho

José vyrastal vo futbalovej rodine. Rovnako ako každý futbalista, snažil sa dosiahnuť čo najviac. Chýbala mu však rýchlosť a dostatočná kvalita pre dosiahnutie väčších úspechov. Za sedem rokov svojej aktívnej futbalovej kariéry odohral spolu deväťdesiatštyri zápasov, v ktorých trinásťkrát rozvlnil sieť súpera. V dôsledku toho, sa radšej zameral na trénerské schopnosti, čo sa v konečnom dôsledku javí ako správne rozhodnutie.

Brendan Rodgers

Vrchol hráčskej kariéry Brendana Rodgersa prišiel už vo veku školáka, kedy hral za Severné Írsko. Svoj najlepší zápas odohral proti Brazílii v roku 1988. Ďalej však v aktívnej kariére kvôli zdravotným problémom nepokračoval. Pri lekárskej prehliadke mu bohužiaľ zistili genetické poškodenie kolena a vo veku dvadsiatich rokov prišiel predčasný a definitívny koniec.

Louis van Gaal

Súčasný tréner Manchesteru United sa narodil a vyrastal v hlavnom meste Holandska, Amsterdame. Veľmi skoro začal hrať za lokálny amatérsky klub RKSV "De Meer". V dvadsiatich rokoch sa pripojil k slávnemu Ajaxu, no ani raz sa mu nepodarilo prebojovať do prvého tímu, kde v tej dobe pôsobili veľké mená ako je Johan Cruyff či Johan Neeskens. Preto bol poslaný na hosťovanie do belgického Royal Antwerp. O štyri roky neskôr sa vrátil a pôsobil v Sparte Rotterdam či v AZ Alkmaar. Práve v AZ začal taktiež s trénerským remeslom.

Manuel Pellegrini

Pellegrini sa narodil v Chile, talianskym rodičom. Celú svoju aktívnu hráčsku kariéru strávil vo svojej rodnej krajine, v spojení s jediným klubom, Universidad de Chile, kde odohral behom trinástich rokov úctyhodných 451 zápasov, v ktorých sa sedemkrát radoval z gólu. Ďalších 28 zápasov odohral v reprezentačnom drese, v ktorom sa raz zapísal na streleckú listinu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články