Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Tigre, ktoré prišli roztrhať Trenčín

AS Trenčín sa v treťom predkole Európskej ligy stretne s anglickým Hull City, pre ktorý je to historická premiéra vo futbalovej „Európe“.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Postup do Európskej ligy

Hull City si historický postup do tretieho predkola vybojoval vďaka účasti vo finále anglického FA Cupu. V dramatickom finále s Arsenalom Londýn viedli zverenci Steva Bruca v desiatej minúte 2:0, ale na nešťastie dokázal Arsenal vyrovnať a v predlžení dokonať obrat, ktorým pretrhol 8-ročné čakanie na trofej. V túto dobu už bolo jasné, že Arsenal bude hrať Ligu majstrov a tým pádom sa Hull City predstaví v treťom predkole Európskej lige.

História klubu

Hull City Association Football Club sídli v meste Kingston upon Hull v oblasti západného Yorkshiru. Klub bol založený v roku 1904. Historický úspech zaznamenal Hull minulú sezónu, keď sa prebojoval do finále FA Cupu a v tabuľke najvyššej anglickej ligy obsadil 16. miesto. V sezóne 2007/2008 sa Hull prebojoval vôbec prvýkrát medzi anglickú elitu, do Premier League. Od roku 2002 svoje domáce zápasy hrá Hull na KC Stadium, ktorý má kapacitu 25 400 miest na sedenie. V sezóne 2013/2014 klub prevzal egyptský podnikateľ Assem Allam, ktorý priniesol nielen investície, ale i vlnu pobúrenia, keď oficiálne požiadal o zmenu názvu klubu z Hull City Tigers na Hull Tigers. Podľa Allama je názov Hull Tigers marketingovo ďaleko silnejší. Tento tradičný anglický klub však zostáva naďalej Hull City Tigers a to vďaka rozhodnutiu anglickej futbalovej asociácie. Klubové farby Hullu City sú čierna a oranžová, ktoré sú i v klubovom znaku. Klub má prezývku „The Tigers“, čiže tigre a maskot klubu nie je nikto iný ako tiger menom Roary.

Tréner a káder

Steve Bruce pôsobí na lavičke Hullu od júna 2012, keď podpísal s klubom trojročný kontrakt. Jeho prvou úlohou bolo priviesť klub späť do Premier League, čo sa mu aj podarilo, keď v poslednom kole druhej najvyššej ligy porazil Cardiff City a tigre mohli oslavovať. Brankárom Hullu je ostrieľaný 32-ročný škótsky reprezentant Allan McGregor, ktorý odchytal 26 ligových zápasov v minulej sezóne. Chrbát mu kryje 39-ročný Steve Harper. V obrane dominuje kapitán Curtis Davies, ktorý ma za sebou kluby ako Birmingham City či Aston Villa. V strede zálohy je kráľom Tom Huddlestone, ktorý strávil osem sezón v Tottenhame. Konkurenciu v zálohe posilnili Jake Livermore z Tottenhamu, Robert Snodgrass z Norwichu City a v neposlednom rade 22-ročný talent Tom Ince, ktorý prichádza z Crystal Palacu. V útoku má Hull celkom vyrovnanú trojicu. Nikica Jelavič zaznamenal minulú ligovú sezónu štyri góly. Shane Long pridal rovnako štyri góly a Yanick Sagbo dva góly.

AS Trenčín čaká neľahký zápas. Po odchode Alda Baéza je tu výzva menom Hull City. Hull nemá skúsenosti s Európskou ligou, no finalista anglického FA Cupu musí mať kvalitu a na to nesmieme zabudnúť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hullcitytigers.com

Diskusia

Podobné články