Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 prestupov, ktoré padli u lekára

Pre hráča to môže byť nová výzva, pre klub nová opora. Potvrdenie prestupu však prichádza až po lekárskej prehliadke. Ponúkame Vám zoznam prestupov, ktoré padli na neúspešnom vyšetrení.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

5. Victor Valdes

Bývalý brankár Barcelony sa na konci minulej sezóny stal voľným hráčom a tak po ňom siahali popredné európske kluby. Nakoniec bol najreálnejší presun do francúzskeho AS Monako. To však padlo pri lekárskom vyšetrení pred podpisom zmluvy. Valdes totiž utrpel zranenie skríženého väzu počas marcového zápasu proti Celte Vigo, ktoré znamenalo nielen koniec sezóny, ale aj koniec v Barcelone a absenciu v španielskom tíme na MS.

4. Gabriel Milito

Milito, ktorý štyri sezóny obliekal dres Barcelony, bol v roku 2003 blízko prestupu do Realu Madrid. Avšak, jeho presun z CA Independiente Avellaneda do metropoly Španielska zahatilo zranenie kolena. Podľa doktora Alfonsa del Corru by si dokonca Milito mohol podobné zranenie v budúcnosti znovu privodiť. O štyri roky neskôr, keď bol v Barcelone, sa nedokázal pre problém z predným skríženým väzom v pravom kolene počas dvoch dlhých sezón presadiť do prvého tímu.

3. John Carew

Bývalý nórsky internacionál John Carew neprešiel počas svojej kariéry dvoma lekárskymi prehliadkami. V roku 2002 vo Fulhame a vlani v Interi Miláno. Jeho presun do anglického tímu bol takmer hotovou vecou, no zastavili ho lekárske previerky. V snahe dostať sa do Interu, zlyhal jeho presun na fyzickej stránke hráča. Vo vyjadrení talianského klubu sa neskôr uviedlo, že "jeho súčasný fyzický stav vyžaduje dlhodobú prípravu, ktorá nie je v súlade s potrebami klubu".

2. Demba Ba

Útočník Besiktasu Demba Ba hral v Premier League za West Ham, Newcastle a Chelsea. Stoke City sa jeho štvrtým klubom v Anglicku pre neúspešnú lekársku previerku nestal. Bývalý hráč Hoffenheimu zlyhal na prehliadke aj pred možným prestupom do Stuttgartu. Tréner Stoke Tony Pulis povedal: "Našli sme niečo, čo mu môže robiť problémy neskôr".

1. Ruud van Nistelrooy

V Holandsku sa Ruud stal obrovskou hviezdou a zaujal popredné kluby na čele s Manchestrom United. Práve v dňoch, keď prestúpil za 18,5 milióna libier do Manchesteru v lete roku 2000, objavili lekári klubu problémy s jeho stredovými väzmi, van Nistelrooy utrpel zranenie kolena počas tréningovej jednotky. Keď sa v apríli 2001 sfinalizoval prestup do Manchesteru, United boli nútený zaplatiť PSV ďalších 500 tisíc libier za hráčove služby. Keď konečne úspešne prešiel lekárskou kontrolou, pripojil sa k Manchesteru United za celkovo 19 miliónov libier a podpísal 5-ročný kontrakt s úradujúcim anglickým šampiónom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články