Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

VIDEO Zázrak z lietadla smrti: Ruschel spravil prvé kroky, k futbalu sa chce vrátiť

BRATISLAVA - Futbalista Chapecoense, ktorý prežil pád lietadla sa chce vrátiť aj k futbalovej kariére.
Zdroj: reprofoto: video
Zdieľajte:

Je to len niečo málo cez týždeň, čo sa odohrala jedna z najväčších tragédií futbalovej histórie, ktorá otriasla celým svetom. Pri páde lietadla v Kolumbii zahynulo 71 osôb, vrátane devätnástich futbalistov brazílskeho klubu Chapecoense, ktorí mierili na prvý zápas finále Juhoamerického pohára. Tragédiu prežilo šesť ľudí, medzi nimi aj obranca Alan Ruschel.

Prečítajte si aj: FOTO Dojímavé gesto pre mŕtveho brata: Môj anjel bude vždy so mnou

Dvadsaťsedemročného hráča našli v troskách lietadla ešte pri vedomí a okamžite ho previezli do nemocnice. Podľa najhorších predpovedí mohol ostať paralyzovaný, no Alan je obrovský bojovník a vo svojej liečbe učinil veľký pokrok.

Niekoľko dní od momentu čo ušiel hrobárovi z lopaty, začal robiť svoje prvé kroky. A tento okamih si nenechal len pre seba. Na internete sa objavilo video, na ktorom povedal aj niekoľko slov. "Som rád, že vám môžem povedať, že sa veľmi dobre zotavujem. Už čoskoro sa vrátim do Brazílie, kde dokončím svoju liečbu," povedal muž, ktorý sa aj napriek katastrofe chce vrátiť aj k futbalu. Alan poďakoval aj fanúšikom a všetkým ľudom, ktorí mu držia palce. "Všetkým by som chcel poďakovať za podporu a správy, ktoré mi chodili. Ďakujem vám veľmi pekne," dodal.

Z nešťastia vyviazli aj stopér Neto, ktorý rovnako dúfa v obnovenie svojej kariéry a brankár Jakson Follmann, ktorému bohužiaľ lekári museli amputovať jednu nohu. Okrem futbalistov prežili pád lietadla aj dvaja členovia posádky a jeden novinár.

Prečítajte si aj: Hrôzostrašné zistenie: Messi tiež sedel v lietadle smrti, od tragédie ho delilo iba 18 minút!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články