Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Sabella rezignoval! Argentína je bez trénera

Alejandro Sabella, ktorý priviedol argentínsku futbalovú reprezentáciu do finále majstrovstiev sveta v Brazílii, v utorok rezignoval na svoju funkciu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Päťdesiatdeväťročný tréner podľa miestnych médií povedal prezidentovi argentínskej futbalovej federácie Juliovi Grondonovi, že odchádza z národného tímu. Sabella doviedol Argentínu do finále svetového šampionátu, kde jeho zverenci prehrali s Nemeckom 0:1 po predĺžení.

Juhoameričania sa s rovnakým súperom stretnú 3. septembra v prípravnom zápase v Düsseldorfe. Stretnutie bude pre Argentínou prvým v príprave na ďalší veľký turnaj Copa America, ktorý sa uskutoční na budúci rok v Čile. Informovala agentúra Reuters.

Najhorúcejšími kandidátmi na uvoľnený post kouča Argentíny sú Gerardo "Tata" Martino a Jose Pekerman. Martino v roku 2010 na šampionáte v JAR priviedol Paraguaj k postupu do štvrťfinále, v uplynulej sezóne však neuspel na lavičke katalánskeho giganta FC Barcelona.

Pekerman sedel na MS 2014 na lavičke Kolumbie a po štyroch víťazstvách postúpil s "Los Cafeteros" do štvrťfinále, kde jeho zverenci nestačili na domácu Brazíliu. Pekerman už bol trénerom Argentíny a práve za jeho éry zažil Lionel Messi v roku 2005 debut v drese dvojnásobných majstrov sveta. Po štvrťfinálovej prehre s domácim Nemeckom na MS 2006 skúsený kormidelník na lavičke modro-bielych skončil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články