Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bale vs Neymar

Prestupové leto pred tohtoročným ročníkom La ligy ozdobili dva veľké nákupy Realu Madrid a Barcelony. Komu sa kúpa viac oplatila?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Prestupové leto pred tohtoročným ročníkom La ligy ozdobili dva veľké nákupy Realu Madrid a Barcelony. Los Blancos si vybral druhého najdrahšieho hráča sveta Garetha Balea, Barcelona zasa najväčší súčastný brazílsky klenot v podobe Neymara. Očakávania od nových akvizícií bola veľká, kto ich naplnil viac? Rozhodli sme sa porovnať tri hlavné ofenzívne disciplíny (góly, asistencie, strely), podľa ktorých sme obe hviezdy porovnali. Góly
Gareth Bale: 21 (14 ligových)
Neymar: 21 (9 ligových)
Welšan nastúpil doteraz v tejto sezóne k 26 ligovým zápasom, Neymar má na svojom konte o 1 zápas menej. Počet gólov vo svojich súčasných tímov majú síce na rovnako, ale Bale dosiahol vyššieho počtu gólov v lige. A ešte sa presadil 5-krát v Lige majstrov. Neymar sa v nej presadil 4-krát. Brazílčan je zodpovedný za 9,1% z 99 ligových gólov Barcelony, zatiaľ čo Velšan má podiel vo výške 13,9% na 101 gólov Bieleho baletu. Všetky štatistiky teda hovoria jasne pre Balea.
Víťaz: Gareth Bale Asistencie
Gareth Bale: 20 (13 ligových)
Neymar: 20 (10 ligových)
Tu zohráva útočné trio BBC (Benzema, Bale, Cristiano) veľkú úlohu, pretože vďaka svojej veľkej forme víťazí bývalý hráč Tottenhamu aj v tejto štatistike. Opäť boli síce tieto štatistiky celkovo vyrovnané, no v lige ich má na svojom konte viac Bale.
Víťaz: Gareth Bale Strely
Gareth Bale: 113 (85 v lige)
Neymar: 108 (68 v lige)
Tu sa jedná znova o veľmi vyrovnanú disciplínu. Neymar bol efektívnejší v Lige majstrov (37 striel ku 27 Baleovým), avšak protivník z Realu nastúpil do troch zápasov v milionárskej súťaži z lavičky. Brazílčan je presnejší vo svojich pokusoch: 44 % striel išlo na bránu, zatiaľ čo u Balea je číslo na 33%. Bale je však o niečo nebezpečnejší, čo sa týka zásobovania súperových obrán.
Víťaz: Remíza - Neymar je lepší v presnosti, Bale je zasa aktívnejší a nebezpečnejší. Celkovo teda víťazí Gareth Bale, ale myslíme si, že obaja hráči sú veľkým prínosom pre tím. Kluby za nich vyhodili obrovské peniaze a obaja majú svoje nesporné kvality. Už v mladom veku ukazujú, čo v nich je. Oba prestupy sa najprv javili ako zbytočné a absolútne nepodstatné ale čas ukázal, že dokonale zapadli do svojich klubov. Nie nadarmo sa hovorí, že najlepšie vie tréner koho potrebuje.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba,transfermarkt.com

Diskusia

Podobné články