Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Košice aj Podbrezová ešte nebodovali

Na prvé body stále čakajú ŽP Šport Podbrezová a MFK Košice. Podbrezová prehrala v nedeľu v Trenčíne 0:2, Košičania doma podľahli Zlatým Moravciam 1:3. ViOn si tak pripísal premiérové víťazstvo v sezóne a poskočil na siedmu priečku tabuľky.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce 1:3 (1:3)

Góly: 37. Haskič - 11. Štrbák, 26. Charizopulos, 39. Ďurica (z 11 m). Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Ružinský - Štrbák, Szöke, 1135 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice: Ružinský - Kavka (46. Novák), Ostojič, Sekulič - Korijkov (61. Huk) - Viazanko, Bukata, Skvašík, Pačinda - Haskič, Diaby (70. Kubík)

ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Nikolič, Štrbák, Chren - Duričič - Orávik, Sabo, Charizopulos (78. Pilát) - Valenta (73. Mashike), Ďurica (84. Szöke)

Už v 5. minúte hosťujúci Štrbák zastavil vo vlastnej šestnástke nedovolene Haskiča a hlavný arbiter nariadil pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil Diaby, ale ponúknutú šancu nevyužil. V 10. minúte ešte Ružinský vytlačil zakončenie Charizopulosa mimo brány, ale následný rohový kop pretavil hlavou na gól Štrbák - 0:1. Na opačnej strane mohol vyrovnať hlavou Ostojič, ale lopta trafila iba pravú žrď Kováčovej brány. Hostia pozorne bránili a vyrážali do protiútokov, po jednom z nich v 26. minúte vypálil spoza šestnástky Charizopulos a strelou k pravej žrdi Ružinského brány upravil na 0:2. "Žlto-modrí" pridali smerom dopredu, v 32. minúte ešte Bukata neprekonal Kováča, no o päť minút neskôr už korigoval na 1:2 Haskič, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Diabyho. Už o dve minúty neskôr Ružinský nedovolene atakoval unikajúceho Orávika a hlavný rozhodca ukázal druhýkrát v stretnutí na biely bod. Po Ďuricovom "dloubáku" košický brankár vyťahoval po tretíkrát v zápase loptu zo siete - 1:3. Tri minúty pred koncom prvého polčasu sa dostal do ideálnej šance zvnútra šestnástky Valenta, Ružinský si však dal pozor.

Druhé dejstvo odštartovala veľká príležitosť striedajúceho Nováka, jeho strelecký pokus však obrana hostí vytlačila na rohový kop. Ten istý hráč si v 53. minúte nabiehal na ideálny pas Haskiča, hosťujúci brankár dobre čítal hru a včasným vybehnutím zabránil zakončeniu. Na opačnej strane v 56. minúte Duričič opečiatkoval pravú žrď košickej brány. Aktívny Novák sa v priebehu nasledujúcich dvoch minút ocitol v dvoch príležitostiach, najprv jeho strela minula priestor troch žrdí a s následným lobom si poradil brankár Kováč. Košičania mali opticky navrch, zatlačili svojho súpera na jeho polovici ihriska, no cez kompaktnú obranu sa do konca zápasu nedokázali presadiť.

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 27. Hajradinovič, 57. Malec. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Nosko, Gerec (Podbrezová), 1716 divákov.

Zostavy a striedania:

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Ramon, Kleščík, Madu (81. Opatovský)– Lobotka – Hajradinovič, Holúbek, Simon – Kubík (67. Mondek), Jairo (40. Malec)

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský – Snitka, Kupčík, Nosko, Minčič – Kochan, Podio, Hovančík (32. Greško), M. Pančík – J. Pančík (58. Gerec), Vaščák (81. Kožička)

Trenčín pred stretnutím pokropil hustý lejak a pokračoval aj počas zápasu. Hostia mohli skóre otvoriť v 9. minúte, keď po dlhom autovom vhadzovaní sa v päťke silovo presadil Podio, z otočky však nenamieril presne. Po dvanástich minútach sa Podbrezová osmelila opäť. Z veľkej diaľky vyskúšal šťastie Juraj Pančík. Postupom času domáci kolektív prebral aktivitu do svojich rúk, ale v záverečnej fáze útočných akcií mu chýbal väčší pokoj. V polovici 1. polčasu netrafil tečovanú loptu po rohovom kope osamotený kapitán Minčič. O 2 minúty na opačnej strane predviedol sólo Lobotka, prihral do šestnástky Simonovi, ale tomu v poslednej chvíli lopta odskočila. Nigérijský stredopoliar vzápätí chybu napravil, keď na gól nahral Hajradinovičovi, ktorý z 18 metrov prestrelil Maťašovského.

Úvod 2. polčasu Trenčania zaspali. V 47. min urobili chybu v obrane, keď prihrali voľnému Vaščákovi a ten z hranice šestnástky loptu trafil tvrdo a presne, Volešák bol však na mieste. Na opačnej strane mal gól na kopačke Simon, center od Kubíka však poslal iba do brvna. V 57. minúte potvrdil strelecký inštinkt Malec, keď zužitkoval Kubíkovu prihrávku a zvnútra päťky nedal Maťašovskému šancu. Hra sa následne odvíjala prevažne v strede ihriska bez výraznejších šancí na oboch stranách. Až v 70. minúte si z druhej vlny nabehol Hajradinovič a jeho strela do stredu brány vyprášila Maťašovského rukavice. Po rýchlej akcii sa k zakončeniu dostal aj Mondek, ale z uhla mal príliš ťažkú pozíciu na gólové ohrozenie brány. Z následnej akcie Simon loptu dobre netrafil. V záverečných minútach už Trenčania hostí zatlačili pred šestnástku. Aj keď ponúkli ešte niekoľko akcií, gól už nestrelili.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články