Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Drogba je späť v Chelsea

Návrat strateného syna !
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Didier Drogba bude po dvojročnej pauze opäť obliekať dres anglického futbalového klubu FC Chelsea. Reprezentant Pobrežia Slonoviny podpísal v piatok s londýnskym tímom zmluvu na jednu sezónu. Skúsený útočník predtým pôsobil na štadióne Stamford Bridge v rokoch 2004 až 2012.

Za Chelsea v tomto obodobí celkovo odohral 342 duelov, v ktorých zaznamenal 157 gólov. S klubom získal tri ligové tituly, štyrikrát vyhral FA Cup, dvakrát Ligový pohár a v sezóne 2011/12 pomohol "the Blues" k celkovému triumfu v Lige majstrov. Do západného Londýna prestúpil v júli 2004 z Olympique Marseille za 30 miliónov eur. "Pre mňa to bolo veľmi jednoduché rozhodnutie. Nemohol som odmietnuť šancu opäť hrávať pod vedením trénera Joseho Mourinha. Každý vie, že s Chelsea ma viaže špeciálny vzťah, vždy som sa tu cítil ako doma," uviedol v piatok Drogba na oficiálnom klubovom webe.

Po odchode z Anglicka krátko hrával za Šanghaj Šenchua, v januári 2013 podpísal zmluvu s Galatasarayom Istanbul, kde pôsobil do skončenia uplynulej sezóny.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články