Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

EL: Trenčín kúsok od potupy!

Trenčania sa predstavili na odvetný zápas 2. predkola EL proti srbskej Vojvodine Nový Sad, keď si priniesol do odvety náskok 4:0. V odvete Trenčín nastúpil bez svojho piliera Alda Baeza ktorý cez týždeň prestúpil do pražskej Slávie!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Trenčania aj do odvety vstúpili sebavedomo a už v 7. minúte po úniku Simona z ľavej strany a centri pred bránku musel prvýkrát zasahovať Jovanič. Domáci sa ponáhľali dopredu v snahe pokúsiť sa ešte o postupový zázrak, Stojanovič ale hlavičkoval nepresne. Vojvodina vďaka aktívnemu presingu prevzala iniciatívu a tá priniesla vedúci gól v 17. minúte, keď Ivanič dostal loptu za obranu a zblízka prekonal Volešáka. Vzápätí mohlo byť pre hostí ešte horšie, no trenčiansky brankár zlikvidoval pokus Poletanoviča. Jairo potom hlavou nedočiahol na center Simona a hostia postupne otupili tlak súpera. Po polhodine hry Lobotka zvnútra šestnástky nastrelil iba jedného z obrancov, Mišáka v dobrej pozícii zastavil ofsajdový hvizd a Trenčín tak išiel do kabín s tesným mankom.

Hneď po zmene strán mal slovenský tím niekoľko šancí na vyrovnanie - Lobotka z jedenástich metrov po sklepnutí Jaira trafil iba do rúk Jovaniča, Kubíkov prienik zastavila v poslednej chvíli obrana a z následného rohu Simon hlavičkoval vedľa. Udrelo tak na druhej strane, keď sa po brejku oprel v 52. minúte spoza šestnástky do lopty Alivodič a trafil ľavý horný roh bránky - 2:0. Druhý zásah domácich ešte viac nabudil a tlačili sa pred bránku súpera. Ivanič ešte v dobrej pozícii vystrelil tesne vedľa, no Stojanovič v 68. minúte ešte viac zauzlil postupovú tajničku tretím gólom po ideálnej prihrávke Ivaniča medzi obrancov. Trenčín sa potom pokúsil zastaviť "lavínu" domácich aktívnou hrou vpredu, no náznaky Jaira, Simona i Čögleya štvrťhodinu pred koncom k zakončeniu neviedli. V "tutovke" potom netrafil loptu Mondek a Vojvodina sa v závere nadýchla k obrovskému tlaku. Volešák najskôr zabránil predĺženiu po delovke Puškariča z priameho kopu, Čögley v 84. minúte vykopol z čiary loptu smerujúcu do bránky a o chvíľu neskôr opäť Volešák skvele zasiahol proti hlavičke Stojanoviča. Trenčín s vypätím všetkých síl napokon náskok z prvého zápasu ustrážil.

zostavy a striedania:

Vojvodina: Jovanič – Nastič, Pekarič, Pankov, Puškarič – Makarič (66. Grgič), Radoja, Ivanič, Poletanovič, Alivodič – Stojanovič

Trenčín: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek - Rundič - Simon, Mišák (46. Madu), Lobotka, Kubík (55. Mondek) - Jairo (80. Hajradinovič)

Odveta 2. predkola EL 2014/15:

Vojvodina Novi Sad - AS Trenčín 3:0 (1:0)

Góly: 17. Ivanič, 52. Alivodič, 68. Stojanovič, ŽK: Kubík. Rozhodovali: Kristoffersen - Sönderby, Bille (všetci Dán.), 5000 divákov.

/prvý zápas 0:4, postúpil Trenčín/

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články