Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bratislavský súper z Moldavska

Náš majster a účastník 3.predkola najlepšej Európskej súťaže, Slovan Bratislava, spoznal svojho protivníka, ktorý bude ďalšou prekážkou v ceste do základných skupín. V tomto článku sa o klube z Moldavska dozviete viac !
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Potom, čo zverenci Františka Straku zdolali v dvojzápase súpera z ostrovov, The New Saints v pomere 3:0, postúpili do predkola číslo 3 a čaká ich ozaj nepríjemný súper, každoročný účastník pohárovej Európy, Sheriff Tiraspoľ, aký príbeh skrýva tento klub ?

Sheriff, jeden z najmladších klubov v Európe, veď jeho história sa píše len od roku 1997. Založil ho bývalý policajt menom Viktor Gusan. Preto nesie názov po policajnej hodnosti. Klub sa po vzniku zaradil do nižšej súťaže a už po roku a dostal medzi Moldavskú elitu. Niežeby sme podceňovali futbal v malej krajine na východe Európy, no konkurenciu ako hrom tam budete hľadať asi ťažko.

Klub pôsobí v meste Tiraspoľ a hraje súťaž pod názvom Divizia Nationala, čo je moldavský futbalový TOP. Ako som už spomínal, klub založil policajt, konkrétne bezpečnostná služba šerifov, od vtedy okrem názvu a loga je táto spoločnosť aj hlavný sponzor. Prvá trofej pre Sheriff prišla rok po vzniku klubu, keď hráči Tiraspoľu vyhrali Moldavský pohár. Manšaft vedie Veaceslav Rusnac a v zostave má aj veľa zahraničných hráčov. Rekordér v počte získaných titulov z Moldavskej ligy, to je Sheriff, klub pod znakom odznaku získal od roku 2000 až po dnešný deň 13 titulov, vrátane toho za minulú sezónu.

Klub svoje domáce zápasy odohráva na štadióne Sheriff Stadium, ktorý ma kapacitu 14 300 miest a je aj miestom pre medzinárodné duely Moldavskej reprezentácie.

Sheriff a pohárová Európa

Od sezóny 2001/2002 sa Sheriff ako majster Moldavska stále zúčastňoval predkôl Ligy majstrov no vždy stroskotal. Niečo ako sen bol rok 2009, kedy hrali prvý krát skupinovú fázu Európskej ligy. O sezónu nato, hrali Play-off Ligy majstrov, no tam ich zastavil Bazilej. Takže ako skoro každoročný účastník skupinovej fázy UEFY Sheriff dôkladne pozná kluby z celej Európy a pre Slovan to bude ozaj ťažký oriešok.

Tak uvidíme, ako si náš Slovan s týmto skúseným a určite nie ľahkým súperom poradí, všetci ale veríme v postup celku z hlavného mesta. Trénerovi Strakovi aj hráčom držíme palce, zabojujme spolu o európsky sen!

ANKETA: Postúpi Slovan cez tohto súpera ?

  • Áno

    80%

  • Nie

    20%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články