Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Austrália

Dnešný večer bude patriť reprezentácii protinožcov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Austrálska futbalová reprezentácia je od roku 2006 tradičným účastníkom MS. Prvý krát sa na šampionáte predstavili ešte v roku 1974. V Nemecku skončili už v skupine a celkovo im patrilo 16 miesto. Vtedy získali len jeden bod za remízu s Čile.

Nasledovala dlhá pauza až do roku 2006, kedy sa Austrália opäť prebojovala na šampionát a paradoxne sa opäť konal v Nemecku. Austrália na ňom obsadila 16 miesto.

V roku 2010 v Južnej Afrike skončila Austrália na 21 mieste. Otázkou teda ostáva, ako sa jej bude dariť v Brazílii.

Medzi najväčšie hviezdy reprezentácie patrí jednoznačne brankár FC Chelsea – Mark Schwarzer, ďalej sú to hráči ako Chris Herd, ktorý hráva za Aston Villu, či Robbie Kruse obliekajúci dres Leverkusenu.

Medzi najväčšie úspechy reprezentácie sa radí 3 mieste z poháru Konfederácie, ktorý sa uskutočnili v roku 2001 v Kórei a Japonsku.

V skupine sa stretnú so Španielskom, Holandskom a Čile. Austrália vstupuje do brazílskeho šampionát nielen ako outsider skupiny, ale aj celého šampionátu. Veľké výsledky sa od nich neočakávajú, no každopádne je to reprezentácia, ktorá dokáže potrápiť každého súpera.

Rekordérom v reprezentačnom drese je Mark Scharzer, ktorý doteraz odchytal v drese ,,Socceroos,, 109 zápasov. Najlepším strelcom je podobne ako Mark, stále aktívny Tim Cahill, ktorý vsietil už dovedna 31 gólov.

Aktuálna pozícia Austrálie vo svetovom rebríčku je 59 miesto, a to si polepšili ešte o štyri miesta. Ich najlepším umiestnením v tomto rebríčku je 14 miesto z roku 2009. Naopak najhoršie je 92 miesto z roku 2000.

Na záver ešte 3 zaujímavosti

Prvý zápas: Nový Zéland 3:1 Austrália(1922)

Najvyššia výhra: Austrália 31:0 Americká Samoa(2001)

Najvyššia prehra: Austrália 0:8 Južná Afrika(1955)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia