Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najvýnosnejších prestupov

Prinášame Vám rebríček desiatich prestupov s najvyšším profitom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

10. Pavel Nedvěd (Lazio-Juventus)

Do rímskeho Lazia prišiel Nedvěd za 3 milióny libier. Následná ponuka od Juventusu znela 36 miliónov. Rimania tak za českú futbalovú legendu zaknihovali profit 33 miliónov, čo je slušný zisk.

9. James Rodriguez (Porto-AS Monako)

Jedna z najväčších mladých hviezd nedávno skončených majstrovstiev sveta prišla do Porta za 5 miliónov libier. Keď minulý rok prišla ponuka z monackého kniežactva, "Draci" si svoju hviezdu ohodnotili na 39 miliónov libier, čo robí čistý zisk 34 miliónov.

8. Luís Figo (Barcelona-Real Madrid)

V roku 2000 prišlo v tej dobe k rekordnému prestupu, keď sa Luís Figo presunul z Barcelony k najväčšiemu rivalovi do Madridu za 37 miliónov libier. Kataláncom získal 35-miliónový profit, keďže do Barcelony prišiel zo Sportingu Lisabon za 2 milióny.

7. Radamel Falcao (Porto- Atl. Madrid)

Keď prišiel v roku 2009 z River Plate do Porta, vedenie "Drakov" to stálo len 5 miliónov. Za dva roky dokázal nastrieľať 41 gólov a do pozoru dostal popredné európske kluby. Napokon vyhrala ponuka z Madridu. Atlético zaplatilo za kolumbijského kanoniera 41 miliónov libier, čo činí zisk 36 miliónov.

6. Zlatan Ibrahimovič (Inter-Barcelona)

Švédsky útočník prišiel z Juventusu na San Siro za 22 miliónov libier a do Barcelony odišiel za 60 miliónov (40m + Eto´o), v Katalásku sa však nedokázal presadiť, no 38-miliónový profit Interu nevezme nikto. Momentálne znovu hviezdi v drese PSG.

5. Edinson Cavani (Neapol-PSG)

PSG ho podpísalo minulý rok v lete. Francúzsky klub zaplatil 55 miliónov libier Neapolu, ktorý ho získal z Palerma za 14 miliónov. Neapol tak zarobil 41 miliónov predajom jediného hráča.

4. Zinedine Zidane (Juventus-Real Madrid)

Hoci je Zidane na futbalovom dôchodku, jednu vec mu nikto nevezme. Juventusu totiž prestupom do Realu dokázal zarobiť "čistých" 43 miliónov libier. Z Bordeaux prišiel do Turína za 3 milióny a do hlavného mesta Španielska sa sťahoval za sumu 46 miliónov.

3. Kaká (AC Miláno-Real Madrid)

AC kúpilo Brazílčana za 6 miliónov libier a potom ho predalo za 57 miliónov do Realu. Rossoneri tak získalo 51 miliónov a po štyroch rokoch sa do Milána vrátil dokonca zadarmo.

2. Cristiano Ronaldo (Manchester United-Real Madrid)

Do septembra 2013 viedla rebríček portugalská hviezda, ktorá príchodom do Realu zarobila "červeným diablom" 65 miliónov . Tí ho zo Sportingu kúpili za 12 miliónov libier a predali ho za 80 miliónov libier.

1. Gareth Bale (Tottenham-Real Madrid)

Do Tottenhamu prišiel talentovaný waleský mladík za 5 miliónov libier zo Southamptonu. Ďalšie 2 milióny následne "kohúti" doplatili podľa zmluvy za úspešnosť Balea. V Londýne sa vypracoval na hviezdu svetového futbalu a tak po ňom siahol madridský Real, ktorý zaplatil 77 miliónov libier (podľa anglických médií dokonca 85m), čo činí najvyšší profit z predaja hráča - 70 miliónov libier.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články