Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Remíza aj v zápase ViOnu s Ružomberkom

Druhé kolo našej najvyššej futbalovej súťaže prinieslo zápas ViOnu Zlaté Moravce proti MFK Ružomberok.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Úvodné dejstvo prinieslo medzišestnástkový futbal s množstvom osobných súbojov. Prvú streleckú príležitosť priniesla 12. minúta, keď Ďurica uvoľnil Kováča, ale jeho strelu odvrátil na rohový kop Kružliak. Do vedenia mohli ísť domáci v 19. min, keď Kováč skvelou prihrávkou vysunul Orávika, ten išiel sám na ružomberského gólmana, ale v koncovke zlyhal. Po polhodine hry Pavlenda posunul loptu Orávikovi, ale jeho strela z 25 m letela vysoko nad bránu hostí. V 43. min Ďurica poslal center na hranicu malého vápna a nekrytý Sabo vydarenou hlavičkou otvoril gólový účet zápasu.

Do druhého polčasu vstúpili hostia ako vymenení. Najskôr v 48. min po štandardnej situácii Lovás hlavou mieril vedľa ľavej žrde a vzápätí prvý strelecký pokus hostí medzi žrde Nagya Novota s prehľadom kryl. V 55. min Nagy poslal prudkú strelu z 18 m, ale pozorný Novota vyrazil. Na opačnej strane sa v dobrej pozícii ocitol Kováč, jeho dobre mierenú strelu gólman hostí vytlačil na roh. Vyrovnávajúceho gólu sa Ružomberok dočkal v 66. min keď na loptu ktorá prešla celou šestnástkou si počkal nekrytý Turčák a nechytateľnou krížnou strelou prekonal bezmocného Novotu. V 77. min sa nadýchol k veľkému sólu Orávik, jeho strele chýbali centimetre. V 86. min vyšla domácim, kombinácia na jeden dotyk, ale Kováč vo výbornej pozícii trestuhodne prestrelil. Nakoniec sa body po remíze spravodlivo delili.

ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly: 43. Sabo - 66. Turčák. Rozhodoval: Glova.

ŽK: Charizopulos, Pavlenda - Greššák, Almaský, Nagy. 1048 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Novota - Pavlenda (79. Pilát), Nikoloč, Štrbák, Chren - Orávik, L. Kováč, Sabo, Charizopulos - Ďurica (61. Szöke), Valenta (76. Mashike)

MFK Ružomberok: Lešňovský - Greššák, Práznovský, Kružliak, Lovás - Nagy - Ľupták, Bartoš, Turčák, Almaský - Zreľák (84. Gerát)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články