Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Nováčik padol v závere

Podbrezová prišla o prvé body v posledných momentoch zápasu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Historickú premiéru Podbrezovej v najvyššej súťaži pred domácimi fanúšikmi poznačila v prvom polčase 30. minúte kurióznym spôsobom. Najskôr Sládek dokonale skrotil vyrazeú loptu a pohotovo spoza šestnástky prekonal k žrdi domáceho brankára Baláža. Gól u Myjavčanov vyvolal veľkú eufóriu a úplne zabudli na to najdôležitejšie, sústrediť sa na hru. Kým sa všetci vytešovali spolu so striedačkou pri postrannej čiare, hlavný rozhodca zapískal, domáci rozohrali v úplne vyprázdnenom priestore a Podio si so sólo nájazdom poradil bravúrne. Ľahučkým oblúčikom prehodil brankára Solničku a vyrovnal po niekoľkých sekundách. Rovnovážny stav po polčase viac vyhovoval hosťom. Od začiatku sa dostali pod tlak, no vždy sa ubránili, či už po prekopnutej strele od M. Pančíka už v 3. min, alebo jeho ďalšom pokuse v 6. min, keď tečovaná lopta skončila v aute. Myjavčania sa sústredili hlavne na obranu, k bránke súpera sa príliš nedostávali a keď sa im to konečne podarilo v 17. min, tak ofsajdový gól po hlavičke Sládeka rozhodca neuznal. V 41. min zlikvidoval Baláž efektnou robinsonádou strelu Daniela, a to bolo všetko, čo hráči v útočnej snahe dovtedy vymysleli.

Po zmene strán ukázal dlhé sólo v 46. min Vaščák, no bez presnejšieho zakončenia. Myjavčania potom pridali, vytvorili si aj tlak a aj keď im slnko svietilo rovno do očí, priamočiaro, zväčša však neúspešne sa tlačili do šestnástky. V 70. min Duga natiahol Baláža v bránke, mieril však nepresne a pobral sa striedať. Aj hlavička Minčiča po výbornom naskočení si pýtala v 74. min zakončenie medzi tri žrde a kapitán domácich sa aj zlostil, že nenamieril lepšie. Bojovný zápas sa nasmeroval na spravodlivú deľbu bodov, obe mužstvá však bojovali až do konca a hosťom sa úsilie vyplatilo. Najskôr mal Sládek v 90. min na nohe tutovku, no bránku vysoko prekopol, no v nastavenom čase spoza šestnástky ten istý hráč trafil dolný kút bránky a rozhodol o troch bodoch pre Myjavčanov.

ŽP Šport Podbrezová - Spartak Myjava 1:2 (1:1)

Góly: 30. Podio - 30. a 90+. Sládek. rozhodca Trutz, ŽK: Hovančík, Kunca - Sládek, Duga, Kosík, 1812 divákov

ŽP Šport Podbrezová: Baláž - Snitka, Kupčík, Minčič, Harvilko - J. Pančík (88. Nworah), Kochan, Hovančík (61. Kunca), M. Pančík - Podio (76. Galo), Vaščák

Spartak Myjava: Solnička - Kosík, Jánošík, Čemáček (81. Bilovský), Ciprys - Duga (70. Bruško), Marček, Sládek, Pekár - Daniel, Oršula (61. Kuzma)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články