Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovenské kluby spoznali možných súperov v 3. predkole

V Nyone vyžrebovali 3. predkolo oboch európskych súťaží.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti rekordného osemnásobného slovenského majstra Slovan Bratislava sa v prípade postupu do 3. predkola Ligy majstrov 2014/2015 stretnú s úspešnejším z dvojice Sheriff Tiraspoľ z Moldavska - FK Sutjeska Nikšič z Čiernej Hory. Rozhodol o tom piatkový žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje 3. predkola LM 2014/2015 sú na programe 29.-30. júla, odvety potom 5.-6. augusta.

Slovan v prípade postupu odohrá prvý zápas na domácom štadióne. Zverenci českého trénera Františka Straku zvíťazili v prvom zápase 2. predkola nad waleským šampiónom The New Saints na Pasienkoch 1:0, odveta je na programe v utorok 22. júla v meste Rhyl. UEFA v piatok pred žrebom rozhodla o rozdelení klubov do košov. Slovan figuroval v 2. skupine ako nenasadený. "Belasí" mohli dostať za súpera aj bývalého európskeho šampióna Celtic, ktorý v prvom zápase vyhral na ihrisku islandského KR Reykjavík 1:0 a odvetu hrá doma. Prípadne Salzburg, resp. postupujúceho z dvojíc BATE Borisov/KS Skënderbeu Korce a Dinamo Záhreb/Žalgiris Vilnius.

Od 3. predkola sa účastníci rozdelia do tzv. majstrovskej a nemajstrovskej vetvy. V majstrovskej vetve sa tímy nemôžu stretnúť s klubmi krajín z prvých trinástich miest v päťročnej klasifikácii UEFA - Španielska, Anglicka, Nemecka, Talianska, Portugalska, Francúzska, Ukrajiny, Ruska, Holandska, Turecka, Belgicka, Grécka a Švajčiarska. Slovensku aktuálne v klasifikácii patrí 26. miesto s koeficientom 14,208 bodu. Priamu účasť v skupine LM má doteraz zabezpečenú 22 klubov - Real Madrid, FC Barcelona, Atletico Madrid, Manchester City, FC Liverpool, Chelsea Londýn, Bayern Mníchov, Borussia Dortmund, Schalke 04 Gelsenkirchen, Juventus Turín, AS Rím, Benfica Lisabon, Sporting Lisabon, Paríž Saint-Germain, AS Monaco, Šachtar Doneck, CSKA Moskva, Ajax Amsterdam, Galatasaray Istanbul, Anderlecht Brusel, Olympiakos Pireus a FC Bazilej.

Futbalisti AS Trenčín sa v prípade postupu do 3. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 stretnú s anglickým Hull City. Prvé súboje 3. predkola EL 2014/2015 sú na programe 31. júla, odvety potom 7. augusta. Zverenci trénera Martina Ševelu na úvod 2. predkola deklasovali v Dubnici srbský klub Vojvodinu Novi Sad 4:0.

Možných súperov spoznali v tejto fáze aj ďalší slovenskí zástupcovia - Spartak Trnava a MFK Košice. Trnava, ktorá si z gruzínskeho Zestafoni z úvodného zápasu 2. predkola priniesla sľubnú remízu 0:0, sa v prípade postupu stretne s úspešnejším z dvojice FC Luzern zo Švajčiarska - Saint Johnstone FC zo Škótska.

Ak Košice dokážu zmazať v odvete stratu 0:1 z prvého duelu 2. predkola z domácej konfrontácie s českým Libercom, môžu sa zverenci českého kormidelníka Radoslava Látala tešiť na rumunskú Astru Giuirgiu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články