Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trenčín zdemoloval Vojvodinu, famózny Simon

Futbalisti slovenského vicemajstra AS Trenčín zvíťazili vo štvrtkovom prvom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA 2014/15 nad srbským klubom Vojvodina Novi Sad.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

AS Trenčín - FK Vojvodina Novi Sad 4:0 (1:0)

Góly: 20., 52. a 60. Simon, 71. Jairo.

ŽK: Baez, Kubík (obaja AS), ČK: 66. Živkovič (Vojvodina), rozhodoval: Michael Lerjeus (Švéd.), 3725 divákov

zostavy:

Trenčín: Volešák - Čögley, Ramon, Kleščík, Holúbek - Baez (85. Rundič), Mišák (69. Hajradinovič), Lobotka - Kubík, Jairo (79. Mondek), Simon

Vojvodina: Jovanovič - Puškarič (58. Živkovič), Pekarič, Babič, Nastič - Alivodič, Radoja, Poletanovič, Makarič (57. Stojanovič) - Ivanič, Veselinovič (80. Popara)

Trenčania nastúpili v ofenzívnom rozostavení a už v úvode sa rýchlo mohli dostať do vedenia. Najskôr v 2. minúte zaváhal z bezprostrednej blízkosti brány hostí Brazílčan Jairo a potom vysoko nad hlavičkoval z päťky domáci stopér Kleščík. Hostia mohli následne potrestať nepresnú rozohrávku AS, pred Veselinovičom však zasiahol pozorný Volešák. V ďalšom priebehu boli domáci aktívnejší a v 20. minúte sa ujali vedenia. Nigérijčan Moses si najskôr spracoval loptu na ľavom okraji šestnástky a následne nechytateľnou strelou k vzdialenejšej žrdi otvoril skóre - 1:0. Trenčania sa naďalej tlačili dopredu, srbský súper hrozil iba z ojedinelých kontier. V 39. minúte mohol na 2:0 zvýšiť Mišák, ale po rýchlej akcii z dobrej šance mieril tesne vedľa ľavej žrde.

V polčasovej prestávke si domáci útočník Tomáš Malec prebral ocenenie pre najlepšieho kanoniera uplynulej sezóny. Aj po zmene strán Trenčania pokračovali v útočnej hre a v 52. minúte sa dočkali druhého gólu. Z ľavej strany centroval Kubík, lopta sa v šestnástke odrazila od Mišáka k voľnému Simonovi, ktorý presnou strelou zaznamenal druhý gól v zápase - 2:0. Tréner hostí v snahe oživiť hru reagoval dvoma rýchlymi striedaniami, napriek tomu jeho zverenci inkasovali aj tretíkrát. Po hodine hry zavŕšil hetrik Simon, ktorý do odkrytej brány dorazil Jairov center. V 66. minúte si nervy na uzde neudržal hosťujúci Živkovič, ktorý odplácal faul Kubíkovi a po ôsmich minútach na ihrisku sa po červenej karte predčasne porúčal pod sprchy. Pravidlo nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 71. minúte. Najskôr Nastič nevyužil ojedinelé zaváhanie domácej defenzívy a z následného protiútoku premenil Čögleyov center z pravej strany na štvrtý gól Jairo. Trenčín potom kontroloval výsledok až do záverečného hvizdu a pred odvetou v Srbsku si vytvoril viac ako sľubný náskok.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články