Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Conte skončil ako tréner Juventusu

Antonio Conte v utorok prekvapujúco skončil na lavičke talianskeho futbalového majstra Juventusu Turín.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Urobil tak len niekoľko týždňov pred začiatkom novej sezóny. Svoje rozhodnutie oznámil prostredníctvom oficiálnej klubovej stránky. "Víťaziť je ťažké. Treba na to veľa snahy, špeciálne v klube ako je Juventus. No ja som dokázal, že som víťazný typ," uviedol. Conte sa zatiaľ nechcel vyjadriť ku svojej budúcnosti a ani k tomu, či má záujem o post trénera talianskej reprezentácie. Ten sa uvoľnil po MS, keď rezignoval doterajší kormidelník Cesare Prandelli. "Teraz myslím na súčasnosť a na rozhodnutie, ktoré som urobil. Ďakujem všetkým v klube," dodal.

Talianske médiá už uvažujú o jeho náhradníkovi. Horúcimi kandidátmi by mali byť Roberto Mancini či Massimiliano Allegri.

Štyridsaťštyriročný Conte mal ešte rok platnú zmluvu, "starú dámu" viedol od mája 2011 a získal s ňou tri ligové tituly. Z ďalších piatich sa tešil ešte ako hráč. Bývalý stredopoliar pôsobil v turínskom veľkoklube v rokoch 1991 až 2004 a v jeho farbách získal aj trofej pre víťaza Ligy majstrov. na konte má aj striebro z MS 1994 a EURO 2000.

O jeho odchode špekulovali médiá už na konci uplynulej sezóny. Conte mal údajne sám požiadať o rozviazanie kontraktu, no nakoniec si to rozmyslel.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články