Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 11 MS 2014

Tak ako po každom veľkom šampionáte, alebo sezóne sa bilancuje a tvoria sa 11 najlepších hráčov. Ani my nie sme výnimka a preto vám prinášame TOP 11 z majstrovstiev sveta vo futbale.
Zdroj: futbalovysvet.sk
Zdieľajte:

Manuel Neuer

Myslím, že o brankárskom poste nebude nikto diskutovať. Manuel Neuer znova ukázal, že jeden z najlepších, ak nie vôbec najlepší brankár na svete. Vyžaruje z neho istota a keď bol na trávniku, Nemecko malo o jedného stopéra viac. Na šampionáte odohral všetky zápasy Nemecka a mal 86% úspešnosť zákrokov. Právom je aj držiteľom zlatej rukavice pre najlepšieho brankára turnaja.

Philip Lahm

Tento hráč by kľudne mohol hrať aj stopéra, či krajného záložníka. Neskutočný univerzál, kapitán so srdcom na mieste, ale hlavne veľmi platný hráč či už Nemecka, alebo Bayernu. Šampionát mu vyšiel na jednotku. Jeho čierna robota zohrala dôležitú rolu. S dvomi asistenciami a 86% úspešnosťou prihrávok bol mozgom pravej strany a pri odmlke stredovej dvojice aj celého ihriska.

Ron Vlaar

Tento robustný obranca Holandska prežil skvelý šampionát. Obrana Oranjes bola postavená práve na ňom. Miestami pôsobil priam nepriestrelne a určite z neho išiel strach (ak by Vlaar zlyhal, stále tam bol Martins Indi s jeho vražedným pohľadom). Jedna jediná chybička na jeho výkone bola nepremenená penalta, ktorá znamenala pochovanie nádejí Holandska na svoj prvý titul majstra sveta.

Javier Mascherano

Božský Diego povedal, že nie Messi, ale práve tento hráč Barcelony a Argentíny je ťahúň Albicelestes. Diego síce obľubuje kokaínové večierky a jeho výroky sú nie vždy práve zmysluplné, či trefné, no občas sa aj on trafí a teraz je to dupľovane zásah do čierneho. Mascherano zachraňoval Argentínu ako sa len dalo a útočníkov privádzal do šialenstva (Robben ma o ňom nočné mory ešte aj teraz). Veď práve Robben mohol byť hrdina a možno sa teraz aj tešiť z titulu majstra sveta, ak by ho v poslednej minúte zápasu Mascherano nezastavil perfektným zákrokom.

Daley Blind

Mnohokrát zrovnávaný so svojím slávnym otcom Dannym, ktorý bol skvelým futbalistom. Daley ho ale môže tromfnúť, veď už teraz je jasným ľavým obrancom Holandska do budúcna a o jeho služby sa bijú popredné európske kluby. Na šampionáte dokázal aj skórovať, keď zvýšil na 2:0 v zápase o bronz proti domácej Brazílii.

Toni Kroos

Kroosovi vyšlo všetko na čo siahol svojou kopačkou. Jeho pasy boli priam milimetrové, bol riadiacim centrom stredu poľa a to ma stále iba 24 rokov. Nedávno oznámil svoj prestup do Realu Madrid a vyhral s Nemeckom titul majstra sveta. Dokázal skórovať dvakrát a štyrikrát prihrať na gól, a čo viac pripísal si 20 vypichnutých lôpt. Priam rozprávkový šampionát.

Arjen Robben

Po internete kolujú fámy, že odmietol ponuku Louisa van Gaala prestúpiť do Manchesteru United. Robben hral na šampionáte famózne a aj napriek tomu, že má už tridsať rokov, patrí medzi najrýchlejších hráčov sveta. Jeho ofenzívne výpady po pravom kraji stále mátajú obrancov všetkých tímov, ktoré Holandsko dokázalo poslať domov. Dokázal skórovať trikrát a raz prihrať na gól. Robben hral kľúčovú rolu v holandskej ceste za bronzom, preto mu jednoznačne patrí pravý kraj zálohy. Keby len tak nesimuloval./p>

Lionel Messi

V našej zostave hrá na netradičnom poste podhrotového hráča, avšak v reálnom živote by si držiteľ 4 zlatých lôpt poradil aj s takýmto postom. Dal štyri gól, na jeden prihral, mal najviac driblingov na šampionáte, vyhral cenu pre najlepšieho hráča MS, no ten najdôležitejší zápas na šampionáte prehral. Nesklamal však svojím výkonom, preto si nevieme predstaviť lepšieho hráča na tomto poste.

James Rodriguez

Získal si srdcia ľudí po celom svete a my nie sme výnimkou. Avšak nie to ho dostalo do najlepšej jedenástky. Jeho výkony hovoria za neho. Stal sa najlepším strelcom so 6 gólmi a to skončil, prosím pekne, už vo štvrťfinále. Ktovie koľko by tento bombardér skóroval, ak by mal na to viac zápasov.

Thomas Muller

Jeho druhé majstrovstvá sveta, druhý excelentný výkon. Päť gólov a tri asistencie hovoria za všetko. Zlatá kopačka mu ušla iba o jeden gól, avšak očividne ho to veľmi neštve, nakoľko v jednom rozhovore povedal, že také veci môže, s prepáčením „osrať“, veď je majster sveta. Na dvoch šampionátoch dal už 10 gólov a to má len 24 rokov! Od tohto chlapíka môžeme vidieť ešte veľké veci a preto nemôže chýbať na hrote našej zostavy.

Neymar

Síce sme skôr chceli dať na hrot Freda, avšak Neymar bol o kúsok lepší. Nebyť nešťastného zranenia, možno by Brazília mala šancu proti Nemecku (jedna lastovička leto nerobí, no jeho prítomnosť dokáže hráčov nakopnúť). Môžeme už iba polemizovať, no v zápasoch, ktoré odohral patril vždy medzi top hráčov a bol základným faktorom brazílskeho (ne)úspechu. Dokázal skórovať štyrikrát a raz asistovať a bohužiaľ sa aj zraniť. Zranenia patria k futbalu a určite sa o 4 roky bude pokúšať o nápravu, no zatiaľ sa bude musieť uspokojiť s miestom útočníka v našej zostave.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články