Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slovan zdolal nováčika z Podbrezovej

Obhajca titulu Slovan Bratislava vstúpili do nového ročníka futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 víťazstvom v piatkovom súboji 1. kola nad nováčikom súťaže ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:1).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovanu tak výsledkovo vyšla generálka na prvý zápas 2. predkola Ligy majstrov s waleským šampiónom The New Saints (utorok 15. júla o 18.45 h). Oba jeho góly strelil Marko Milinkovič.

Nováčik od Horehronia sa nezľakol zvučnejšieho mena súpera a pri svojej premiére v najvyššej súťaži bol v úvodnej štvrťhodine dokonca strelecky aktívnejší, pokusy "železiarov" však neboli dostatočne razantné a brankára Perniša neohrozili. Slovan postupne pridal plyn a začal útočiť vo väčšom počte hráčov. V 24. minúte po priťuknutí Soumaha vypálil spoza šestnástky Halenár a za Balážom zvonila pravá žrď. V 30. minúte sa Slovanu podarilo otvoriť skóre, keď nový muž v zostave majstra Jablonský ukážkovým centrom našiel hlavu Milinkoviča a na jeho "klinec" k ľavej žrdi nemal Baláž nárok - 1:0. Hosťom sa onedlho podarilo vyrovnať, keď po rohu na bližšiu tyč tečoval loptu do siete pohotový Hovančík - 1:1.

Slovan po prestávke nedokázal vystupňovať tempo a herne sa trápil. V 61. minúte z poriadnej diaľky vypálil Hovančík a Perniš s námahou vytlačil jeho pokus na roh. Na opačnej strane sa dostal k lopte Lásik a jeho strela spoza šestnástky letela tesne nad bránu. V 67. minúte si Soumah pekne vymenil loptu s Jablonským, krížna strela Guinejčana však minula bránu. V úvodnom zápase sezóny sa hral slabý futbal, napokon sa však na favorita usmialo šťastie. Tri body mu v 80. minúte zariadil dvojgólový hrdina zápasu Milinkovič, ktorý prekvapil súperovho brankára umiestnenou strelou z uhla - 2:1. Podbrezová siahala na historický bod, napokon však odišla z hlavného mesta s prázdnymi rukami.

Fortuna liga - 1. kolo:

Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:1)

Góly: 30. a 80. Milinkovič - 36. Hovančík. ŽK: Milinkovič - Kunca, Podio, Kožička.

Rozhodca: Leško, 1492 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Perniš - Čikoš, Hudák, Niňaj, Jablonský - Lásik (85. Grendel) - Milinkovič (90.+2 Mészáros), Halenár, Soumah, Žofčák (73. Peltier) - Fořt

Podbrezová: Baláž - Snitka, Kupčík, Minčič, M. Pančík - Kochan, Hovančík - J. Pančík (77. Kožička), Podio, Kunca (61. Harvilko) - Vaščák (74. Gerec)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články