Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neskutočný univerzál Kuyt! Predstaví sa na MS 2018 v bráne?

Na akom poste bude hrať Dirk Kuyt na svetovom šampionáte v roku 2018?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Holandský tréner Louis van Gaal zaujal na tomto šampionáte už mnohými zaujímavými taktickými manévrami, ktoré dopomohli tímu Oranjes až k postupnému postupu do semifinále, kde ich zastavili až Argentínčania po penaltovom roztrele, a rozhodne ukázal, že je veľkým trénerom.

Od novej sezóny zasadne na lavičku Manchestru United a určite opäť prekvapí svojimi taktickými manévrami. Asi najväčší šok pre všetkých, ktorí sa pohybujú okolo futbalu nastal, keď sa Holanďan Dirk Kuyt objavil v dueli proti Čile v obrane.

Kuyt v reprezentácii z útočníka postupne až do brány?

Hráč tureckého Fenerbahce si odkrútil premiéru na svetovom šampionáte už v roku 2006 v Nemecku a tieto majstrovstvá v Brazílii sú pre neho už tretie v rade, pričom zakaždým pomáhal holandskej reprezentácii v trochu inej úlohe. Obrovský bojovník, ktorý sa dokáže absolútne obetovať pre tím, začínal v útoku, a kam sa dostal?

Kuyt vo Feyenoorde Rotterdam skutočne nastupoval ako hrotový útočník, až postupom času sa preučil na krídelného hráča či ofenzívneho stredopoliara, kde nastupoval aj na MS 2010 v Južnej Afrike, ale v Brazílii tento futbalista ukázal, že môže pokojne nastupovať aj v obrane.

Najprv ho vyskúšal holandský kormidelník na ľavej strane, ale v priebehu turnaja sa presunul na pravý kraj obrannej pätice, kde mu to predsa len svedčí viac. Budú jeho zmeny herných pozícií pokračovať aj naďalej? Ak áno, tak to sa môžeme tešiť na ďalšom svetovom šampionáte, že Kuyt sa predstaví v bráne.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Futbalový svet, hattrick

Diskusia

Podobné články