Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Päť faktorov, ktoré môžu ovplyvniť finále

Je to tu. Finále MS 2014, oslava futbalu a Nemecko proti Argentíne. Pripravili sme si pre vás päť vecí, ktoré podľa nás môžu ovplyvniť, resp. ovplyvnia chod a výsledok finále.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. Lionel Messi

Tento útočník FC Barcelona a Argentíny prežíva so svojou krajinou sen a po 24 rokoch si zahrajú o trofej majstra sveta. Držiteľ štyroch zlatých lôpt už neraz ukázal, že je mužom momentu a kedykoľvek môže nakloniť misky váh na stranu Argentíny. Tréner Low ako aj celý svet vie, čoho je Messi schopný a preto predpokladáme, že si na neho dajú veľký pozor. Dokáže sa s tým Messi vysporiadať?

2. Tímový duch Nemecka

Nemecko ma nielen silné osobnosti v tíme, veď mená ako Neuer, Hummels, Lahm, Ozil, atď. rezonujú v ušiach s rešpektom. Avšak jedna vec, ktorá je na Nemcoch obdivuhodná je tá, že všetky tieto hviezdy sa skĺbia do jedného a vytvoria tak nadupanú mašinu, ktorá akoby v prenesenom význame znamenalo auto od Audi, BMW a Mercedesu zároveň. Nemci už neraz ukázali, že aj keď sa im práve nedarí, dokážu tímovo zabrať a víťazstvo dosiahnuť. Veď spomeňte si na slávny výrok anglického bombardéra Garyho Linekera: „Za loptou sa naháňa 22 hráčov, no vyhrajú Nemci.“ Teraz sa im však darí.

3. Brazílske obecenstvo

Každý predsa vie, že futbalové vzťahy medzi Argentínou a Brazíliou sú napäté, ako vzťahy Anglicka s Francúzskom počas 100 ročnej vojny. Tieto dve futbalové veľmoci bojujú už od nepamäti o primát nielen kráľa juhoafrického kontinentu, ale aj o titul majstra sveta. Tentoraz sa šampionát koná v Brazílii, ktorú už dosť potupili Nemci (veď 7:1 dostali naposledy naši hokejisti od USA). Argentína sa prebojovala do finále, na brazílskej pôde, Neymar je zranený a Messi na vrchole, ba čo viac Brazília hrá iba o tretie miesto po potupnom semifinále. Suma sumárum, zaplnená Maracana bude fandiť silou mocou Nemecku.

4. Nálada v nemeckom tábore

Nemci nemohli postúpiť do finále grandióznejšie („Určite mohli, keby neinkasovali gól v závere,“ povedal pán Neuer z Nemecka. <�žiadna spojitosť medzi pánom Neuerom a brankárom Neuerom neexistuje, podobnosť priezvisk je čisto náhodná, pozn. redakcie>). Vyhrali 7:1 nad usporiadateľskou krajinou a Mirko Klose sa už ďalej nechcel tlačiť s 15 gólmi a pupkatým Ronaldom na najvyššom stupienku a tak sa stal samostatne najlepším strelcom histórie. Či mi veríte, či nie. Nemci sú nabudení, ako nikdy. Štyrikrát po sebe dosiahnuť semifinále a ani raz nevyhrať zlato, národ akým je Nemecko určite nakopne a pôjdu za víťazstvom ako včely za medveďom, ktorý ich pripravil o med. Táto zanietenosť sa im však môže stať aj osudnou, veď pred pamätným semifinále aj Brazília bola zanietená a teraz si pijú 7up na Copacabane, pričom Fred sedí doma v nemeckom drese. Predpokladáme však, že tak skúsený stratég ,akým tréner Low bezpochyby je, dokáže ukočírovať svojich zverencov a vštiepiť im tú správnu taktiku na húževnatú Argentínu.

5. Manuel Neuer

Už pri jeho počiatočných pôsobeniach v Bayerne, či Schalke ukázal, že je schopný hrať aj na poste stredného záložníka. Jeho výbehy mimo šestnástku pripomínajú legendárneho Reného Higiutu, ktorého určite poznáte možno nie po mene, jeho zákrok však pozná skoro každý (na konci článku je priložený link na video). Avšak Manuel očividne neberie toľko kokaínu (dokonca kolujú fámy, že neberie žiaden) a chytá vždy spoľahlivo a koncentrovane. Veď si spomeňte na jeho reakciu, keď dostal gól v 90. minúte za stavu 7:0. Spoľahlivosť medzi troma žrďami a stopér na viac je pre Nemecko obrovská zbraň a aj taký Messi má čo robiť. Veď čo keď si bude chcieť prebrať loptu na polovici súpera a zrazu ho zozadu skosí nejaký brankár.

Link na video, v ktorom ukázal Higuita význam prezívky "El Loco":http://www.futbalovysvet.sk/video/390/el-loco-higuita

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články