Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trnava bez problémov do 2.predkola

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili vo štvrtkovej odvete 1. predkola Európskej ligy UEFA 2014/2015 v Zlatých Moravciach nad maltským FC Hibernians 5:0. Keďže dominovali aj pred týždňom v prvom súboji na Malte 4:2, hladko postúpili do 2. predkola, kde ich vyzve gruzínsky klub FC Zestafoni.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na novom vyhrievanom trávniku Malťania začali nervózne a pasívne, robilo im vôbec problém aspoň trikrát si prihrať za sebou. Trnava s prehľadom získala územnú prevahu a v 12. minúte udrela gólovo prvýkrát. Pekná akcia stredom poľa rezultovala v nechytateľná strelu Mikoviča pod hornú žrď. Bol to jubilejný 100. gól Trnavy v pohárovej Európe. V 21. minúte rýchla krídelná akcia domácich priniesla center, ktorý prešiel cez celú 16-ku ku Vlaskovi, ten na zlatom podnose priťukol Sabovi, ktorého strela prekĺzla za chrbát brankára Balzana. Domáci boli rýchlejší, aj v myslení, resp. dôraznejší v osobných súbojoch, a tak tretí gól v 28. minúte padol po centri Čonku a zakončení Vlaska vo vnútri pokutového územia. Hostia zahrozili v 40. minúte po Cohenovom priamom kope, ale lopta šla vedľa ľavej žrde.

Do druhého dejstva nahradil zraneného stopéra Tótha Banovič. Futbal pred intenzívne povzbudzujúcou kulisou trnavských fanúšikov sa hral viac-menej medzi šestnástkami. Tempo hry rekordy nelámalo, ale určite to nebol peší futbal. Hibernians už oveľa lepšie kombinoval, no čistú šancu si nevytvorili. Domáci mali neustálu prevahu a kontrolu nad zápasom, gólom ju však vyjadrili až v 85. minúte po peknom vyšachovaní obrany Malťanov vďaka striedajúcemu Mikiničovi a v 90.+2 minúte peknou strelou aj druhým gólom v súboji vďaka Sabovi.

Spartak Trnava - FC Hibernians 5:0 (3:0)

Góly: 21. a 90.+2 Sabo, 12. Mikovič, 28. Vlasko, 85. Mikinič, ŽK: Kuzma, Bortel, Banovič, Mikinič - Failla, Dias, Bezzina. Rozhodoval: Dunauskas (Litva), 2220 divákov

/prvý zápas: 4:2, do 2. predkola postúpila Trnava/

Spartak: Strapák – Janečka, Tóth (46. Banovič), Bortel, Čonka – Sabo, Kuzma – Schranz (59. Špalek), Vlasko, Chovanec – Mikovič (64. Mikinič)

Hibernians: Balzan – Muscat (65. Degabriele), Soares, Da Gracia, Desira – Bezzina, Kristensen - Marcelo Dias, Cohen, Failla - Farrugia

Branko Niševič, tréner Hibernians: "Gratulujem Trnave k postupe. Už po prvom zápase sme vedeli, že hráme proti ťažkému súperovi. Chceli sme uhrať dobrý zápas, čo by bola remíza. Ale hneď v prvom polčase sme inkasovali trikrát. Hrali sme príliš otvorene, málo organizovane a doplatili sme na to. Trnava hrala oveľa intenzívnejšie."

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Sme radi, lebo sme stále v plnej príprave. Program sa nahusťuje, plus máme do toho ďalšie zranenia. Výsledky oboch súbojov sú pozitívne, ale nebolo to jednoduché ani na Malte. Boli technickí, ale v defenzíve slabší. Žiadny súper v Európskej lige nie je ľahký súper. Postup bol povinnosťou."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články