Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 10 hráčov MS 2014

Určite ste si pri pohľade na nadpis pomysleli, že ten obrázok je snáď vtip. Pravdaže je to vtip, no nadpis neklamal a preto vám prinášame 10 najlepších hráčov tohtoročných majstrovstiev sveta.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

10. Alexis Sanchéz

Rebríček otvára hráč Chile, ktorý v Barcelone nedostáva veľa priestoru v strede, kde ho vytláča Messi, no tento univerzál si s tým poradil a na krídle mu to tiež ide. Avšak v reprezentácii dostal od trénera Sampaoliho voľnosť a tak naplno ukázal svoj potenciál. Pre Čile bol priam základným stavebným článkom a svojimi výkonmi vygradoval spoluhráčov až k osemfinále, kde ich zastavila až Brazília. Odohral 390 minút, v ktorých dvakrát skóroval a raz prihral na gól.

9. Wesley Sneijder

Tento 30 ročný hráč Galatasarayu Istanbul patril medzi najlepších hráčov na šampionáte v Afrike, no tento rok ho už pochovávali. Všetkých kritikov umlčal a znova patrí medzi najlepších hráčov Holandska. Svojimi pasmi zásobuje obidve krídla, ako aj hrot útoku. Odohral 585 minút a skóroval iba raz, no jeho gól bol veledôležitý, nakoľko zavelil k obratu proti Mexiku. Avšak všetko toto by vymenil za to, aby jeho tím bol vo finále, nakoľko bol to práve on, ktorý nepremenil jednu penaltu proti Argentíne.

8. Angel Di Mária

Jeho skvelá forma, ktorá ho sprevádzala počas klubovej sezóny sa naplno ukázala aj v reprezentácii, kde patrí de facto k najlepším hráčom a spolu s Messim dotiahli Argentínu až do semifinále. Odohral 423 minút, dokázal streliť iba jeden gól, aj to postupový v predĺžení proti Švajčiarsku. Bohužiaľ sa zranil a šampionát sa pre neho skončil, no aj tak mu právom patrí ôsme miesto v rebríčku.

7. Toni Kroos

Tento stále iba 24 ročný záložník Bayernu Mníchov zažíva úchvatný šampionát. V strede poľa má úžasný prehľad, jeho dlhé pasy sú ozdobou stredu poľa a je taktiež aj strelecky potentný. Odohral každý zápas, dokázal dvakrát skórovať a štyrikrát asistovať, ba čo viac pri demontáži Brazílie v semifinále bol vyhlásený za najlepšieho hráča. Nečudo, že sa o neho zaujímajú popredné veľkokluby ako napr. Real Madrid.

6. Mathieu Valbuena

Absencia Francka Ribéryho kvôli zraneniu chrbta bola citeľná, avšak skvelo ho zastúpil niekto iný. Vzrastovo najmenší hráč na ihrisku mal najväčšie činy. Skóroval iba raz, avšak jeho robota a nabehané kilometre boli neuveriteľné. Chvíľu ste ho videli na pravom kraji, kde odohral loptu a ani ste sa nestihli obzrieť, už preberal loptu na ľavom krídle. Svojimi výkonmi na seba určite upozornil a môžeme očakávať, že pošta francúzskeho klubu z mesta Marseille bude obsahovať aj ponuky na prestup tohto 167 centimetrového hráča.

5. Neymar

Pred šampionátom ho pasovali za ťahúňa Brazílie, ba až nového Pelého. Nevieme či je z neho nový Pelé, avšak ťahúňom Brazílie určite bol. Tento 22 ročný hráč FC Barcelona bol hlavnou postavou Brazílie a počas šampionátu bolo jeho meno skloňované viac než meno Božie pri modlitbe. V piatich zápasoch skóroval štyrikrát, raz asistoval a viedol Brazíliu k ich vysnenému šiestemu titulu majstra sveta. Sen sa však rozplynul v momente, keď ho kolumbijsky obranca Zuniga trafil zozadu kolenom do chrbta a spôsobil mu zlomeninu stavca, ktorá sa našťastie neskončila tragicky. Nestihol tak ani semifinále ani boj o tretie miesto.

4. Thomas Muller

Neustále porovnávanie s bombardérom Gerdom Mullerom sa asi vypláca, keďže tento v klube nevýrazný útočník na veľkých turnajoch za Nemecko priam žiari. Hrá na svojom druhom šampionáte, no už po druhýkrát je ústrednou postavou útoku Nemecka. Na tomto šampionáte dokázal skórovať už 5-krát a 3-krát asistovať. Úchvatné výkony hráča, ktorý má štucne charakteristicky spustené až ku kopačkám mimo iného doviedli Nemecko až do finále a to priam grandiózne, keď dehonestovali a zničili domácu Brazíliu v semifinále 7:1.

3. Arjen Robben

Na tomto šampionáte toho dokázal naozaj veľa. Vyvinul najväčšiu rýchlosť šprintu vo futbale, pohneval si celý svet svojím neustálym simulovaním (najmä Mexiko, ktoré poslal domov spornou penaltou) a pokojne si strelil tri góly a na jeden prihral (a to má prosím pekne tridsať rokov). Právom je najväčšou útočnou hrozbou Holandska a svojimi výpadmi po pravom krídle, kde následnou kľučkou doľava zakončuje väčšinu akcii pozná už snáď každý, no zastaviť ho nedokáže nik, niekedy dokonca ani za cenu faulu. S Mascheranom si však poradiť nedokázal.

2. Lionel Messi

Mnohými kritizovaný za svoje výkony v reprezentácii a vyzdvihovaný za klubové úspechy. V tomto roku sa to však všetko obrátilo. Teraz ho kritizujú v Barcelone, no v Argentíne môže byť národným hrdinom. Neustále dokazuje, že je mužom momentu a svojimi gólmi posúva Argentínu neustále ďalej. Strelil štyri, na jeden prihral a bol štyrikrát ocenený cenou pre muža zápasu. Právom mu patrí druhé miesto v našom rebríčku.

1. James Rodriguez

„Ďzejms“ ako ho volá futbalový svet, alebo ak chcete „Chamés“ patrí bez debaty k najlepším hráčom tohto šampionátu. Kolumbii sa zranil talizman v útoku, Radamel Falcao, no James ho s neuveriteľnou pompéznosťou zastúpil, ba čo viac dokázal streliť 6 gólov a je tak najlepším strelcom turnaja. Jeho gól proti Uruguaju je považovaný za najkrajší na tohtoročnom šampionáte a jeho výkony už dali do pozoru všetky veľkokluby na planéte. Boj o tohto mladíka, ktorého spolu so spoluhráčmi vítali doma ako národných hrdinov sa môže začať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články