Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Boli sme v Nemeckom ošiali, takto oslavovali domáci

Semifinále Nemecka s Brazíliou bolo rekordné hneď z viacerých strán. Väčšina pozerala zápas doma, tí šikovnejší sedeli na štadióne v Belo Horizonte no a Futbalový svet sledoval víťazstvo "Nationalelfu" priamo v Nemecku, ktoré prežíva futbalovú extázu.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Je okolo 20:00 a v Mníchove vládne počasie pod psa. Teplota je asi 17 stupňov a dážď je stále rovnako otravný. No nie sme na Slovensku, aby to niekoho vôbec odradilo, snáď každý bar, reštaurácia či podnik je zaplnený a oddaní fanúšikovia si v dresoch pripíjajú dobrým pivom na víťazstvo.

Ulicami sa ozýva, DEUTSCHLAAAAND a zápas sa môže začať. Okrem pár nemiestnych nadávok v podaní fanúšikov sa nemeckí priaznivci zápasom bavili a to ešte ani nevedeli, čo to bude za šou. Je až nepochopiteľné, aký je rozdiel medzi vnímaním futbalu v Nemecku a na Slovensku. Po pol hodine hry bol stav už 4:0 a všetci si môžte tipnúť, aká bola nielen v Mníchove atmosféra.

Keď sa zápas skončil bolo niečo pred polnocou, myslíte, že všetci sa rozutekali domov spať ? Aj keď je v Nemecku ako aj inde normálny pracovný týždeň, nebol to žiadny problém, aby výhru svojich "JUNGS" neoslavovali Nemci na plno. Ak sa neoslavoval Kloseho rekord, oslavoval sa postup a ak už ani ten nie, tak jednoznačne debakel domácich. Vlajky, dresy, šály, tričká alebo všetko kde môžte znázorniť, že fandíte Nemcom bolo na stoloch, navesené na stenách a oslavovalo sa po bavorsky. Už včera-dnes v noci vychádzali prvé články o fantastickom víťazstve Nemecka alebo o hanbe Brazílie.

Pri pokuse vyspovedať pár priaznivcov Nemecka ste sa okrem extázy šťastia nadýchali aj vône pšeničného piva a odpovede boli skoro vždy rovnaké:Unglaublich, unsere Jungs die besten manschaft und sie gewinnen WM, čo v preklade znamená: Neuveriteľné, naši chlapci sú najlepší manšaft a určite vyhráme MS !

Viac sme zo šťastných ľudí nezískali a nechali sme ich užívať si tie krásne chvíle. Je až neporovnateľné ako som spomínal ten rozdiel vnímania fanúšikov tu a na Slovensku. Podľa slov odborníkov Nemci porazili Brazíliu tímovou hrou, kým sa "Kanárici" spoliehali na Neymara alebo Thiaga Silvu, Nemci ukázali, že môžu hrať v rôznych zostavách a aj tak vyhrajú či podajú perfektný výkon. Jedne bavorské noviny napísali: Brazília má Neymara, Argentína Messiho a Portugalsko Ronalda, a čo naši chlapci ? Tí majú tím !

Ráno mali bavorské denníky a internetové portály skoro rovnaké titulky a vyzerali asi takto: Neuveriteľné, deklasujeme "Kanárikov" a sme vo fináááále alebo: SEMIFINÁLE 2014: Najlepší strelec, Najlepší výsledok, Najlepší diváci, v tomto zápase sa lámali rekordy !

Tak čo, pozdvihne Lowova družina nad hlavu trofej šampiónov ?

Na fotke oslavujú fanúšikovia z mesta Dusseldorf.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články