Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Brazílska poprava v Belo Horizonte

Prvé semifinálové stretnutie dopadlo inak, ako by hocikto očakával.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Prvým finalistom MS 2014 v Brazílii sa stali futbalisti Nemecka, ktorí v utorňajšom semifinále na Estadio Mineirao v Belo Horizonte deklasovali reprezentáciu usporiadateľskej krajiny jednoznačne 7:1 (5:0).

Obaja súperi nasadili do zápase to najlepšie čo mali a po oboch národných hymnách sa prvé semifinále Majstrovstiev sveta 2014 mohlo začať.

Prvé minúty patrili výberu "Kanárikov" a Nemci sa pomaly dostávali pod tlak. No potom prišla chvíľa, na ktorú bude chcieť každý fanúšik a hráč Brazílie zabudnúť čo najrýchlejšie. V 11.minúte poslal do vedenia Nemecko Thomas Muller. Nič zvláštne a zápas pokračoval ďalej samozrejme vo vyššom tempe v podaní Scolariho družiny. 23.minúta a prepisuje sa história, Miroslav Klose dáva svoj 16.gól na MS a dostáva sa na vrchol rebríčka. Neprešla ani minúta a hneď po rozohrávke dáva gól záložník Bayernu Toni Kroos, 0:3. Situácia sa opakovala a po dvoch minútach hry na 0:4 dáva opäť Kroos. Bežala 29.minúta keď záložník Realu Madrid Sami Khedira zvyšoval na 5:0 a bolo rozhodnuté, kto postúpi.

V 69. minúte si po ďalšej hrubej chybe brazílskej obrany spravil gólovú čiarku v abnormálnom zápase aj striedajúci Schürrle - 0:6. Brazílčania nemali fyzické ani psychické sily na to, aby aspoň zmiernili prehru a smútok miliónov fanúšikov, ktorí za nimi tri týždne vytrvalo stáli. Naopak, v 79. minúte Schürrle potrestal deň otvorených dverí súpera aj s prispením brvna druhým gólom v zápase - 0:7. Až ním sa zastavila kanonáda Nemecka, ktoré neuveriteľným spôsobom demontovalo ambície mužstva usilujúceho sa o zisk šiesteho titulu majstra sveta. Brazília dosiahla v úplnom závere aspoň čestný úspech, keď Oscar obohral Boatenga a prekonal Neuera - 1:7.

Nemecko zabojuje pri rekordnej ôsmej finálovej účasti o štvrtý titul majstra sveta. Mužstvo Joachima Löwa využilo absenciu suspendovaného kapitána Thiaga Silvu ako aj kanoniera Neymara - dvoch kľúčových hráčov súpera - a o svojom triumfe rozhodlo už v úvodnej polhodine, v ktorej nasúkalo juhoamerickému rivalovi päť gólov.

Finálovým súperom Nemecka bude v nedeľu 13. júla o 21.00 SELČ v Rio de Janeiro lepší z dvojice Argentína - Holandsko (hrá sa v stredu o 22.00 SELČ). Brazíliu čaká "iba" zápas o 3. miesto o deň skôr v sobotu o 22.00 SELČ v Brasilii proti zdolanému z druhého semifinálového súboja.

Brazília-Nemecko 1:7 - Oscar- 2x Kroos,2x Schurrle,Muller,Klose,Khedira

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články