Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Matthäus: Guardiola má vplyv na hru Nemecka

Lothar Matthäus, bývalý vynikajúci hráč Bayernu Mníchov či Interu Miláno a tiež majster sveta, tvrdí, že v súčasnej hre nemeckého národného tímu možno rozpoznať aj určité črty filozofie, ktorú vyznáva Pep Guardiola.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo výbere Joachima Löwa je veľa hráčov z Bayernu, ktorí si prinášajú návyky z Bayernu. Matthäus tiež hovoril o tom, že tento rok hrá Nemecko oveľa účelnejšie - na víťazstvo, nie na krásu.

Bývalý nemecký kapitán, ktorý v národnom drese odohral 150 stretnutí, si všíma zmien v hre súčasného nemeckého národného družstva. Vidí v ňom aj isté prvky, ktoré praktizuje Pep Guardiola v Bayerne.

"Je pravdou, že Guardiola má určitý vplyv na náš tím. Je v ňom veľa hráčov z Bayernu, ktorí do hry prinášajú niektoré veci z ich vlastného štýlu," hovorí Matthäus.

"Guardiola vyhral s Barcelonou množstvo trofejí, takže toho dokáže skutočne veľa ovplyvniť. Preniesol si niečo z barcelonskej filozofie aj do Bayernu Mníchov, a keď má Nemecko v kádri toľko jeho hráčov, potom je v tíme vidieť aj určitý Guardiolov rukopis."

Matthäus pozdvihol trofej pre majstra sveta v roku 1990. Odvtedy Nemecko svetový šampionát nevyhralo. Je držiteľom rekordu v počte štartov na svetovom šampionáte - má ich na konte 25. Hoci je Löw so svojím tímom chválený za atraktívnu hru, Matthäus si všíma, že teraz hrá viac účelne, pragmaticky. Tento štýl im zaručil už štvrté semifinále v rade.

"Víťazstvo je na majstrovstvách sveta tou najdôležitejšou vecou. V posledných 8 rokoch hráme atraktívny, technický futbal, so štýlom, o ktorom v Nemecku nikto nevedel, a bolo to dobre prijaté."

"A teraz došlo k určitým zmenám, odstránili sa niektoré "krásy" v našej hre. Teraz sa viac zameriavame na to, aby sme vyhrali."

"V JAR prekvapilo Nemecko každého svojím dobrým futbalom. Teraz v Brazílii hrá efektívnejšie, ale defenzíva vyhráva tituly."

"To je presne to, čo nemecký výber robí, keď si porovnáte ich hru na dvoch posledných majstrovstvách sveta."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: goal.com

Diskusia

Podobné články