Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Van Gaal velebený za majstrovské striedanie

Ťah trénera futbalistov Holandska Louisa van Gaala s výmenou brankárov pred penaltovým rozstrelom sobotňajšieho štvrťfinále na MS v Brazílii proti Kostarike slávil veľký úspech. Jeho žolík Tim Krul zneškodnil dva pokusy Stredoameričanov a po víťazstve 4:3 na jedenástky sa Oranjes ocitli medzi kvartetom najlepších.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Médiá v "krajine tulipánov" chválou nešetrili. "Zlatá rukoväť od Van Gaala. Prekonal sám seba," uviedli noviny De Telegraaf. The Volkskrant označili jeho rozhodnutie vystriedať pred penaltovým rozstrelom jednotku tímu Jaspera Cillessena za špecialistu Krula za "veľdielo".

Práve Krul vystihol všetkých päť smerov pri kostarických pokusoch z "bieleho bodu" a dva z nich zneškodnil. Holanďania v štyroch prípadoch nezaváhali ani raz a po odvážnom ťahu van Gaala a perfektnom výkone Krula sa tešili z postupu do semifinále. "Všetci sme verili, že Tim bude na penalty najlepšou voľbou. Potvrdilo sa to a som na to veľmi hrdý,"uviedol van Gaal.

V semifinále narazia Holanďania na Argentínu s kanonierom Lionelom Messim, no chýbať bude tvorca hry Angel Di Maria, pre ktorého sa šampionát pre zranenie predčasne skončil. "Určite máme šancu aj proti nim," dodal šéf trénerskej lavičky Oranjes.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články