Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Alfredo Di Stefana je stále v kóme

Futbalová legenda Realu Madrid Alfredo Di Stefano je stále v kóme. Stav bývalého hviezdneho útočníka je stabilizovaný, ale vážny. Podľa vyjadrenia nemocnice dýcha za pomoci prístrojov.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Di Stefano dostal v sobotu infarkt na jednej z madridských ulíc v blízkosti štadióna Santiaga Bernabea. Privolaným záchranárom sa 88-ročného čestného prezidenta Realu Madrid, ktorý nedýchal a mal zástavu srdca, podarilo oživiť po osemnástich minútach.

Fenomenálny útočník, prezývaný pre svoju rýchlosť "La Saeta Rubia" (v preklade blonďatý šíp), trpí srdcovými problémami od roku 2005. Po infarkte myokardu mu lekári voperovali kardiostimulátor a štvornásobný bajpas.

Rodák z Argentíny začínal svoju futbalovú kariéru v klube River Plate, odtiaľ odišiel do kolumbijského Millionariosu. V rokoch 1953 až 1964 obliekal dres Realu Madrid. Za "biely balet" odohral viac ako 600 zápasov a strelil 400 gólov. Získal s ním osem titulov majstra krajiny.

V klube pôsobil aj počas trénerskej kariéry v období 1982 - 1984, avšak bez veľkého úspechu. Od roku 2000 je jeho čestným prezidentom. Informáciu priniesla agentúra dpa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články