Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Francúzi smútia, ale veria v mladú krv

Francúzski futbalisti sa v piatok po tesnej prehre 0:1 vo štvrťfinále s Nemeckom rozlúčili s majstrovstvami sveta v Brazílii. Po zápase zavládlo v ich tábore sklamanie, ale mladí hráči veria, že skúsenosť z Brazílie využijú o dva roky na domácich majstrovstvách Európy.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Iba dvaja hráči zo základnej zostavy "Les Blues" mali viac ako 29 rokov, čo dáva veľkú nádej do budúcna. "Po zápase zavládlo v šatni veľké sklamanie, pretože sme chceli ísť ďalej, ale verím, že sa z toho poučíme. Bol to pre nás vydarený šampionát a už teraz sa tešíme na majstrovstvá Európy," povedal kapitán a brankár Hugo Lloris a následne sa pokúsil nájsť príčiny prehry na Maracane so semifinalistom MS 2010. "Bolo veľmi teplo, ale podmienky mali oba tímy rovnaké. Myslím si, že rozhodli najmä skúsenosti. Máme veľmi mladý, ale talentovaný tím. Budúcnosť je preto pred nami," dodal Lloris.

Francúzi vyhrali posledné dva veľké turnaje, ktoré hostili. V roku 1998 sa stali doma majstrami sveta a v roku 1984 triumfovali na domácich majstrovstvách Európy. V Brazílii prešli zverenci trénera Didiera Deschampsa bez prehry až medzi najlepších osem tímov. Na Nemcov však už nestačili, keď ich vo viacerých nádejných šanciach nespasil kanonier Karim Benzema. "Je ťažké hrať proti najlepšiemu tímu na svete. Máme mladý tím, pre väčšinu z našich hráčov to boli prvé majstrovstvá sveta a dostali sme sa do štvrťfinále. Môžeme byť na seba hrdí," povedal útočník Realu Madrid.

Jedným z veľkých nádejí je aj 21-ročný stredopoliar Juventusu Paul Pogba. "Myslím si, že rozhodli skúsenosti, ktorých mal súper oveľa viac. Teraz sme smutní, ale máme pred sebou veľkú budúcnosť," tvrdí Pogba.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články