Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Slov-matic Bratislava spoznal súperov vo futsal cupe

Úradujúci slovenský majster Slov-matic FOFO Bratislava pocestuje na turnaj 6. skupiny hlavného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 do susedného Maďarska.
Zdroj:
Zdieľajte:

Okrem miestneho šampióna MVFC Berettjóújfalu, ktorý je usporiadateľom turnaja, budú súpermi zverencov trénera Jána Janíka nórsky tím Vegakameratene a víťaz D-skupiny predkola. Ten vzíde z kvarteta APOEL Nikózia, NAFI Stuttgart, Anži Tallinn, Flamurtari Vlora, pričom papierovým favoritom je cyperský tím.

"So žrebom môžeme vysloviť spokojnosť. Cieľ postúpiť do elitného kola je reálny a zodpovedá našim možnostiam. S Nórmi máme skúsenosť z reprezentácie, z ich strany očakávam silový, neprešpekulovaný futsal. Berettjóújfalu je pre nás veľká neznáma, pretože sa všeobecne očakávalo, že majstrom v Maďarsku bude favorizovaný Győr, ktorý aj dobre poznáme. Máme však dostatok času na to, aby sme si o jednotlivých mužstvách pozháňali informácie a dobre sa pripravili. Čo sa týka tretieho súpera z predkola, myslím si, že ním bude APOEL Nikózia. Postup je pre nás povinnosťou, ale bolo by chybou si už teraz namýšľať, že sme víťazi," povedal pre TASR kouč sériového slovenského šampióna Ján Janík.

Žrebovanie skupín predkola a hlavného kola sa uskutočnilo vo štvrtok popoludní v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Usporiadateľmi skupín Main round, v ktorom sa predstaví aj Slov-matic, sú ERA-PACK Chrudim (Česko), Ekonomac Kragujevac (Srbsko), Nikars Riga (Lotyšsko), MVFC Berettjóújfalu (Maďarsko), KMN Kobarid (Slovinsko) a Dina Moskva (Rusko).

Do ďalšej fázy (pozn. - Elite round) postúpia dva najlepšie tímy z každej zo šiestich skupín hlavného kola. Až v Elite Round sa k tuctu postupujúcich pridá automaticky nasadené kvarteto FC Barcelona (obhajca trofeje), Kairat Almaty, Araz Naxcivan a Sporting Lisabon. V ročníku 2014/2015 súťaže, ktorá je obdobou futbalovej Ligy majstrov, bude štartovať 49 klubov. Predkolo sa hrá v termíne 26.-31. augusta, hlavné kolo bude prebiehať 30. septembra - 5. októbra.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články