Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Niekdajší kouč Slovana Goffa: Aké šance dáva Slovákom a kto mu chýba v Kozákovom výbere?

BRATISLAVA - Ako sa bude dariť slovenskej futbalovej reprezentácii na historickom EURO 2016 a kto sa stane čiernym koňom dlhoočakávaného turnaja? Aj o tom sme sa bavili s bývalým hráčom Česko-slovenskej ligy a súčasným trénerom MFK Tatran Liptovský Mikuláš Vladimírom Goffom (56).
Zdroj: Vladimír Goffa ešte ako tréner Slovana (archívne foto TASR)
Zdieľajte:

Slovenská nominácia na ME je už známa dlhšiu dobu. Káder opustili poslední hráči, no ostal tam napríklad Viktor Pečovský, s ktorým viacerí fanúšikovia nesúhlasia. Ako sa Kozákov finálny výber pozdáva vám?

Tipni si víťaza futbalového EURO 2016 a získaj najvyšší vstupný bonus! Minimálne 6 EUR, maximálne až 22 EUR pre každého NOVÉHO klienta. Ponuka platí len pre NOVÝCH klientov Tipsportu, len do začiatku EURO 2016!

"Čože? Viacerí fanúšikovia vraj nesúhlasia s Pečovským? Koľkí sú, traja? Nechápem, pretože Viktor síce podstatnú časť jarnej časti Fortuna ligy neodohral kvôli zraneniu, ale predtým patril medzi základné piliere nášho mužstva. Je to futbalový pracant na špinavú robotu a jeho povahové vlastnosti sú príkladom pre mladších. Čo sa týka Kozákovho výberu, sto ľudí – sto chutí. Mne osobne v ňom chýba Bero."

V kvalifikácii sme dokázali zdolať úradujúcich majstrov Európy zo Španielska a v príprave aj nemeckých majstrov sveta. Budeme mať šťastie aj proti superfavoritovi z Anglicka?

"Nemyslím si, že proti Španielsku či Nemecku sme vyhrali výlučne vďaka šťastiu. V týchto zápasoch chlapci ukázali svoju kvalitu a odviedli kus práce. Mužstvo Albionu však bude tvrdým orieškom, aj remíza by pre náš tím bola super výsledkom."

Okrem Anglicka nás v skupine čaká ešte Rusko a Wales. Z pohľadu rebríčku FIFA sme v skupine druhí, čo sa týka trhovej hodnoty celého kádra sme na tom najhoršie. Súperi budú nepríjemní, a tak sa naskytá otázka, ktorá zaujíma asi celú futbalovú komunitu. Postúpime podľa vás zo skupiny?

"Áno, pretože máme kvalitnú a ambicióznu generáciu hráčov, ktorí majú na to, aby sa pobili o postup do ďalších bojov."

Tím ako Anglicko má vo svojom čele strelca, ktorý spoločne s Leicestrom vyrobil najväčšie prekvapenie uplynulej sezóny v Premier League. Wales má zas hviezdneho kanoniera Realu Garetha Balea, ktorého trhová hodnota takmer vyrovnáva hodnotu celého nášho tímu. My nemáme žiadneho výraznejšieho strelca. Kto bude rozhodovať vyrovnané zápasy?

"Vešteniu sa nevenujem, takže netuším, kto si obuje strelecké kopačky. Bodaj by nám to tam padalo zľava i sprava, hlavou i nohou, z hry či zo štandardiek."

Ďalšia otázka, ktorá zaujíma asi každého tipéra. Kto podľa vás získa titul Majstra Európy?

"Kto iný ako Francúzsko, keďže sa šampionát koná práve u nich. Pohár predsa neopustí dejisko šampionátu."

Chystáte sa zavítať na šampionát aj osobne?

"Nie, ale poznám veľa ľudí vo svojom okolí, ktorí vycestujú osobne povzbudiť našu reprezentáciu."

Posledná otázka. Kto bude podľa vás čiernym koňom turnaja?

"Som optimista a verím našim, čiže kto iný než chlapci spod Tatier."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Futbalový svet

Diskusia

Podobné články